Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συμπολίτες ζητούν παραθαλάσσιες αθλητικές εγκαταστάσεις στις Δάφνες

Συμπολίτες ζητούν παραθαλάσσιες αθλητικέ...

Θέλουν να αξιοποιηθεί η παραλία

Την αξιοποίηση της περιοχής Δάφνες της Παραλίας Προαστίου Πατρών ζητούν από τη δημοτική Αρχή της Πάτρας κάτοικοι που μιλούν στο thebest.gr για τα περιθώρια διαμόρφωσης χώρων που υπάρχουν οι οποίοι θα αλλάξουν την εικόνα και θα προσφέρουν στα παιδιά αλλά και τους μεγαλύτερους, διεξόδους στην καθημερινότητά τους.

Όπως μας επισημαίνουν αν η Δημοτική Αρχή το αποφασίσει, μπορεί με πολύ μικρό κόστος, αν διαθέσει δικό της εργατικό προσωπικό, να κατασκευάσει προς την βόρεια πλευρά της παραλίας αυτής, προς την κοίτη του χείμαρρου Χάραδρου, γήπεδο beach volley, γήπεδο τένις και άλλες απλές εγκαταστάσεις. 

«Λίγη προσάμμωση απαιτείται μόνο και ενίσχυση του προς την παραλία αυτή τοιχίου της κοίτης του Χάραδρου. Αδρανή υλικά  υπάρχουν άφθονα εκεί, τζάμπα.  Με λίγη εργασία, ο υπάρχον χώρος στάθμευσης μπορεί να διαμορφωθεί ώστε να δέχεται μεγαλύτερο αριθμό οχημάτων», επισημαίνει ο συμπολίτης Στάθης Παπαλεξανδρόπουλος.

Όπως σημειώνουν οι κάτοικοι της περιοχής στον χώρο αυτόν δεν υπάρχουν κοντά κατοικίες, οπότε δεν θα ενοχλείται κανείς και, επί πλέον, τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής θα έχουν ένα χώρο άθλησης κοντά στα σπίτια τους και δεν θα τρέχουν μακριά ούτε θα μπλέκουν με κυκλώματα που τα παρασύρουν σε άσχημα πράγματα (π.χ. ναρκωτικά).

Μάλιστα όπως εξηγούν, μετά και την σχετική παρέμβαση του thebest.gr, το αστικό ΚΤΕΛ Πατρών αποφάσισε να δρομολογήσει λεωφορεία προς την περιοχή Δάφνες, η οποία, για διάφορους λόγους, μέχρι τώρα ήταν παραγκωνισμένη και παραμελημένη.

Η περιοχή Δάφνες της Παραλίας Προαστίου Πατρών βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης μας, δίπλα στον μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου του βόρειου τμήματός της, στο Πλατανόδασος, έχει την μήκους 600 περίπου μέτρων και μεγάλου πλάτους κολυμβητική ακτή και είναι μια συνεχώς αναπτυσσόμενη περιοχή. Μετά την δρομολόγηση λεωφορείων του αστικού ΚΤΕΛ προς την περιοχή αυτή, αποδείχτηκε ότι οι κάτοικοι της πόλης μας αποζητούσαν κάτι τέτοιο διακαώς.

Τα λεωφορεία μεταφέρουν αρκετό κόσμο σε κάθε δρομολόγιό τους τώρα το καλοκαίρι και είναι πάρα πάνω από σίγουρο ότι και τον χειμώνα θα εξυπηρετούν αρκετό κόσμο που διαμένει μόνιμα στις Δάφνες, π.χ. τα παιδιά που θέλουν να πάνε στα σχολεία τους, φροντιστήρια, γυμναστήρια κ.ά. καθώς και μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους που θέλουν να πάνε στη δουλειά τους, σε καταστήματα, υπηρεσίες, γιατρούς κλπ .

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις