Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

1.300 παιδιά φιλοξενούνται στις ημερήσιες κατασκηνώσεις σε Πλαζ και Ροΐτικα Πάτρας

1.300 παιδιά φιλοξενούνται στις ημερήσιε...

Ξεκίνησε από τις 20/6/2019 η λειτουργία και για φέτος των παιδικών κατασκηνώσεων

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου (ΚΟΔΗΠ), Θόδωρος Τουλγαρίδης, παραχώρησαν την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 συνέντευξη Τύπου στο χώρο της Πλαζ στην Αγυιά, ενημερώνοντας για την έναρξη των θερινών ημερήσιων κατασκηνώσεων σε Πλαζ και Ροΐτικα. Οι κατασκηνώσεις όπως ειπώθηκε, ξεκίνησαν να λειτουργούν από τις 20 Ιουνίου.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, υπογράμμισε πως «για πέμπτη συνεχή χρονιά, κάνουμε αυτό που είναι πρωτοποριακό για την Ελλάδα. Ο Δήμος μας είναι ο μοναδικός που λειτουργεί ημερήσιες παιδικές κατασκηνώσεις για τα παιδιά μας. Συνεχίζουμε να έχουμε προτεραιότητά μας την ικανοποίηση των αναγκών των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους. Συνεχίζουμε χωρίς καμιά κρατική χρηματοδότηση, με το ελάχιστο εναπομείναν προσωπικό και λειτουργούμε την πρωτοποριακή αυτή δομή. Οι ημερήσιες κατασκηνώσεις, είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης προσπάθειας, από πλευράς της Δημοτικής Αρχής και των εργαζομένων του Δήμου.

Πριν από 5 χρόνια, ο χώρος αυτός που βρισκόμαστε σήμερα, όπως και αυτός στα Ροΐτικα, ήταν εγκαταλειμμένοι. Το παλέψαμε όμως και σήμερα μπορούμε να φιλοξενούμε πάνω από 1.300 παιδιά.

Αυτή η μεγάλη προσπάθεια όμως, δυστυχώς δεν βρήκε ανταπόκριση από την κυβέρνηση. Παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειές μας και τις συνεχείς πιέσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς, συνεχίζουν να αρνούνται την χρηματοδότηση αυτής της πρωτοβουλίας μας. Κι αυτό γιατί οι ανάγκες των παιδιών μας δεν συνιστούν γι αυτούς ανάπτυξη, αλλά κόστος. Για μας όμως οι λαϊκές ανάγκες παραμένουν προτεραιότητά μας και αυτό επαναλαμβάνουμε και τώρα που διανύουμε προεκλογική περίοδο.

Ας μας πουν οι αρχηγοί των κομμάτων που επέλεξαν την Αχαΐα να είναι υποψήφιοι, αν νοιάζονται για τα παιδιά μας και αν οι ανάγκες τους, είναι ζωτικής σημασίας γι αυτούς».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, κ. Τουλγαρίδης ανέφερε τα εξής:

«Με ιδιαίτερη χαρά, για πέμπτη  διαδοχική χρονιά συνεχίζουμε τη λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων του Δήμου μας, το πέμπτο θερινό ΚΔΑΠ στην Πλαζ του ΕΟΤ, στην Αγυιά και για δεύτερη χρονιά, το θερινό ΚΔΑΠ, στα Ροΐτικα.

Αυτές οι πρωτόγνωρες δράσεις μας, πανελλαδικά, που δίνουν ανάσα σε εκατοντάδες Πατρινόπουλα, ώστε να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους για θερινές διακοπές, που για χρόνια τους στερούν οι αντιλαϊκές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων.

Τα παιδιά απολαμβάνουν δωρεάν όλες τις υπηρεσίες της κατασκήνωσης, από τη μεταφορά τους, τη σίτισή τους, την άθλησή τους, μέχρι την δημιουργική τους απασχόληση, που τους παρέχουν, οι εργαζόμενοι του Κοινωνικού Οργανισμού και του Δήμου μας. Φέτος προβλέπεται να φιλοξενήσουμε και στις δύο κατασκηνώσεις, περισσότερα από 1300 παιδιά.

Στη λειτουργία της κατασκήνωσης συμβάλουν με την εθελοντική προσφορά τους φορείς της πόλης μας, εθελοντές και δημόσιες υγειονομικές μονάδες. Όλους αυτούς τους ευχαριστούμε πολύ, που στέκουν για χρόνια στο πλάι μας, για να προσφέρουμε με ασφάλεια σε παιδιά της πόλης μας, τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας.

Φέτος οι εργαζόμενοι των κατασκηνώσεων, τόσο εκείνοι, που προσλάβαμε, με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας, αλλά και οι εργαζόμενοι του Κοινωνικού Οργανισμού και του Δήμου, μαζί με εκείνους που παρέχονται από τον ΟΑΕΔ, με τα προγράμματα κοινωφελούς, ξεπερνούν τους 80.

Η διάρκεια λειτουργίας των θερινών ΚΔΑΠ  είναι από σήμερα 20 Ιουνίου, έως και τις 14 Αυγούστου,  διαρθρωμένη σε 4 κατασκηνωτικές περιόδους, διάρκειας δύο εβδομάδων η κάθε μία.

Τα  παιδιά που  φιλοξενούνται θα είναι ηλικίας περίπου 8-14 χρονών και η τοποθέτηση τους στις Ημερήσιες Παιδικές Κατασκηνώσεις,  έγινε με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια και ανάλογη μοριοδότηση.

Η μεταφορά των παιδιών θα γίνεται με μισθωμένα από την υπηρεσία του ΚΟΔΗΠ   λεωφορεία. Η ημερήσια απασχόληση θα περιλαμβάνει, πλήρη διατροφή και  δραστηριότητες για δημιουργική απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με την ανάπτυξη ατομικής και ομαδικής δραστηριότητας, υλοποίηση δράσεων έκφρασης, ψυχαγωγίας, κοινωνικών δεξιοτήτων, ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης σε ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον».

*Αιτήσεις συμμετοχής των παιδιών, θα συνεχίσουν να γίνονται δεκτές στα γραφεία του ΚΟΔΗΠ, στη Δημ. Γούναρη 76.

Τέλος από την πλευρά του Δήμου όπως τονίστηκε θα συνεχιστεί η διεκδίκηση για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με σταθερές σχέσεις εργασίας και όλα τα εργασιακά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα, γενναία αύξηση της χρηματοδότησης των δήμων και των κοινωνικών δομών από τον κρατικό προϋπολογισμό, με ανάλογη υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να έχουμε μόνιμες  τις ανάλογες κοινωνικές δομές και κοινωνικές παροχές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις