Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο πόδι οι επιχειρηματίες Ρίου - Η ΔΕΗ ξεκινά έργα στη μέση της σεζόν!

Στο πόδι οι επιχειρηματίες Ρίου - Η ΔΕΗ ...

Αποφασισμένοι για δυναμικές κινητοποιήσεις

Ανάστατοι είναι και πάλι οι επιχειρηματίες, μέλη του ΣΚΕΑΝΑ – Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Αχαΐας, αυτή τη φορά με το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει με τα έργα του αγωγού που πρόκειται να μεταφέρει ρεύμα υψηλής τάσης & θα περάσει από την περιοχή του Ρίου. Για το θέμα έγινε την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 σύσκεψη του προέδρου Σπύρου Στεργίου και μελών του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Νομού Αχαΐας με τον Αντιδήμαρχο Παύλο Στάμο, την κα Νιάρου και τους τοπικούς φορείς του Ρίου και του Ακταίου. 

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης κατατέθηκαν από το προεδρείο και τους καταστηματάρχες της περιοχής τα προβλήματα που αναμένεται να επιφέρει το έργο και η εκσκαφή κεντρικών δρόμων του Ρίου μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο που το Ρίο ως γνωστό σφύζει από κόσμο και λουόμενους.

Ως εκπρόσωποι της εστίασης θεωρούμε ότι αυτό θα αποβεί καταστροφικό για τα καταστήματα εστίασης που δραστηριοποιούνται στην περιοχή καθώς θα δημιουργηθούν πολύ μεγάλα προβλήματα λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και κυκλοφοριακής συμφόρησης και κάτι τέτοιο όπως είναι αυτονόητο, την καλοκαιρινή περίοδο θα είναι άκρως επιζήμιο  οικονομικά για τα μαγαζιά με κίνδυνο ακόμα και την ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή τους, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΣΚΕΑΝΑ μετά το τέλος της σύσκεψης.

Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό σκέλος του προβλήματος είναι ότι  θα επιβαρυνθεί  σε μεγάλο βαθμό και η καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής λόγω του μεγάλου όγκου οχημάτων που θα διοχετεύεται σε δρόμους που δεν πληρούν τις προδιαγραφές για τέτοια επίπεδα κίνησης όπως φυσικά και των επισκεπτών με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται για ώρες στα αμάξια τους μέσα στην ζέστη.

Είναι γνωστό ότι η περιοχή έχει επιβαρυνθεί αρκετά και στο παρελθόν για αντίστοιχους λόγους και τα αποτελέσματα μιας τέτοιας διαδικασίας είναι γνωστά.

Επιπλέον ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά προάστια της Αχαΐας θα έχει την εικόνα του εργοταξίου μέσα στην καλοκαιρινή σαιζόν, πράγμα που θα αποτρέπει ακόμα περισσότερο τους πολίτες και τους τουρίστες να το επισκεφθούν, τονίζει η ανακοίνωση του Συλλόγου Καταστηματαρχών.

Τέλος το αίτημα που κατατέθηκε από την πλευρά του ΣΚΕΑΝΑ είναι να αναβληθεί η έναρξη των έργων μέχρι το φθινόπωρο και να ληφθούν όσα μέτρα είναι αναγκαίο για να επηρεαστεί όσο το δυνατόν λιγότερο η καθημερινότητα και η επαγγελματική δραστηριότητα της περιοχής. Σε διαφορετική περίπτωση οι επιχειρηματίες της εστίασης είναι έτοιμοι να προβούν σε άμεσες και μεγάλες κινητοποιήσεις, τις οποίες θεωρούν απαραίτητες,  σε περίπτωση που δεν βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα καθώς είναι ζωτικής σημασίας.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Στάμος αφού άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα όσα κατατέθηκαν στον τραπέζι διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι θα κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες για την επανεξέταση του ζητήματος με σκοπό την αναβολή των έργων για το φθινόπωρο του 2019.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις