Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σχολιασμός θεμάτων Νεοελληνικής Γλώσσας από το φροντιστήριο "Επιλογή Γνώσης"

Σχολιασμός θεμάτων Νεοελληνικής Γλώσσας ...

Ενημερωθείτε αναλυτικά

Το θέμα άπτεται της επικαιρότητας και είναι από τα βασικά θέματα που έχουν διδαχθεί στα παιδιά της Γ΄Λυκείου. Το κείμενο έχει αντληθεί από το βιβλίο του Norberto Bobbio « Το μέλλον της δημοκρατίας»  σε μετάφραση Π.Ράμου, στο περιοδικό «Παρατηρητής» της Θεσσαλονίκης.

Κείμενο και ασκήσεις είναι αρκετά απαιτητικά. Εμπεριέχεται ένα εύρος ασκήσεων από τη θεωρία της Γ΄Λυκείου, ενώ χρειάζεται προσοχή και κριτική αντιμετώπιση από τους μαθητές. Χρειάζεται, επίσης, εστίαση και συγκεκριμένη αναφορά μέσα στο απόσπασμα, ιδιαίτερα στην ερώτηση για τις περιπτώσεις των επικλήσεων.

Επιπλέον απαιτείται προσοχή και στις λεξιλογικές, αλλά  και στις υπόλοιπες ασκήσεις.

Το θέμα της παραγωγής λόγου είναι άρθρο και τα ερωτήματα που θέτει, απαιτούν άμεσο εντοπισμό στην σύγχρονη πραγματικότητα, από το μαθητή και προβληματισμό καθώς και ευρηματικότητα σχετικά με τις δράσεις και την ώθηση του σχολείου, στη διαμόρφωση πολιτών με δημοκρατικό ήθος.

Συμπερασματικά, για να μπορέσει να πραγματευτεί με  ακρίβεια και πληρότητα το θέμα ένας μαθητής, απαιτείται να έχει σύνθετη γνώση και ευρύτητα πνεύματος, στοιχεία που προϋποθέτουν οργανωμένη και συστηματική προετοιμασία  αρκετά χρόνια πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι καθηγήτριες:

Πουλοπούλου-Κούγια Μαρίζα

Πότσιου Σταυρούλα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις