Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

H Αλήθεια που σου κρύβουν για αυτές τις Ευρωεκλογές

H  Αλήθεια που σου κρύβουν για αυτές τις...

Της υποψήφιας Ευρωβουλευτή με το ΜέΡΑ 25 Ευαγγελίας Αποστολοπούλου

Ξυπνάς το πρωί και μπαίνεις σε ένα ταξί μάρκας Tesla χωρίς οδηγό και σε πάει στο σπίτι σου. Η amazon έχει ήδη μεταφέρει στο σπίτι σου τα ψώνια της ημέρας χωρίς καν να χάσεις χρόνο να παραγγέλνεις ,γιατί οι έξυπνοι αισθητήρες του ψυγείου σου μόλις τελειώνει ένα προϊόν, δημιουργούν την παραγγελία στην ιστοσελίδα της amazon  όπου τα ψώνια σου κατέβηκαν από ράφια αυτοματοποιημένα και μεταφέρθηκαν με drone στο σπίτι σου.

Ας υποθέσουμε ότι  σε πονάει το δόντι .Ανοίγεις το κινητό πατάς request  και κανονίζεις το ραντεβού μετά τη δουλειά. Στο ραντεβού δεν υπάρχει πλέον ο οδοντίατρος αλλά μόνο ο θυρωρός στην εισόδου του κτιρίου. Κάθεσαι σε μια οδοντιατρική καρέκλα, ανοίγεις το στόμα  και μέσα από έναν ρομποτικό σωλήνα που κινείται αυτόματα γίνεται η ακτινογραφία και αφαιρείται ανώδυνα με ακρίβεια 1 τρις του εκατοστού μέσω λέιζερ η τερηδόνα . Αναισθητικό πλέον δε χρειάζεται γιατί το λέιζερ δεν ακουμπάει κανένα νεύρο  ενώ ο ρομποτικός βραχίονας στο τέλος βάζει  την τελική σφράγιση. Η όλη διαδικασία δεν κρατεί πάνω 2 λεπτά.  Απόδειξη δεν παίρνεις γιατί η  χρήση κρυπτονομισμάτων αποδίδει απευθείας στην εφορία το φόρο από την υπηρεσία αυτή.

Στο  παράδειγμα αυτό όπως θα δείτε η τεχνολογία αντικατέστησε τη δουλειά του οδοντίατρου,του ταξιτζή,του υπάλληλου σούπερ μάρκετ ,ενός διανομέα κ ενός εφοριακού. Το McKinsey Global Institute το 2017, εμφάνισε μια μελέτη με  τον τίτλο «Το μέλλον που δουλεύει: Αυτοματισμός, απασχόληση  και παραγωγικότητα», συμπεραίνοντας πως οι μισές περίπου δραστηριότητες που κάνουν σήμερα άνθρωποι και για τις οποίες πληρώνονται 16 τρις. δολάρια σε μισθούς, μπορούν να αυτοματοποιηθούν με βάση τις υφιστάμενες τεχνολογίες.Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε  μια κοινωνία με 40-50% ανεργία είναι πολύ πιθανό να προκύψει στο άμεσο μέλλον με ιδιότητες όχι εύκολα διαχωρίσιμες.

 

Ας εξετάσουμε τα ενδεχόμενα για την τύχη των ανέργων  αυτών με βάση την πολιτικές συνθήκες  που θα επικρατούν στο μέλλον.

  1. Σε ένα νεοφιλελεύθερο καθεστώς (νεοφιλελεύθερο όπως η ΝΔ ή σοσιαλφιλευθερο όπως ο Σύριζα) οι άνθρωποι αυτοί θα μένουν στο περιθώριο, με υποτυπώδη ιατρική περίθαλψη,περιορισμένη πρόσβαση σε παιδεία με συνθήκες  που ευνοούν υψηλή βία ,εγκληματικότητα,ασθένειες, δολοφονίες και παρανομία μέσα σε μια  καθημερινότητα για την επιβίωση με επιδόματα τύπου ΚΕΑ ,φορολόγηση στα ύψη Διατροφή με κουπόνια και συσσίτια .
  2. Η δεύτερη περίπτωση είναι να υπάρχει ένα ακροδεξιό εθνικιστικό καθεστώς. Είναι ευνόητο ότι η ρητορικής της ακροδεξιάς κυβέρνηση ότι μπορεί να πετύχει ελάττωση της ανεργίας σε τέτοιες συνθήκες αποκλείοντας τους μετανάστες και κλειδώνοντας τα σύνορα καταρρίπτεται. Στο μόνο που θα καταλήξει θα είναι  μια καθεστωτική απόλυτη καταστολή όπου η πλήρης ανυπαρξία ελευθερίας θα εξαφανίσει ακόμα και την ελπίδα των ανθρώπων αυτών.
  3. H τρίτη περίπτωση είναι να έχουμε ένα κομμουνιστικό καθεστώς και η τεχνητή νοημοσύνη να ανήκει στο κράτος . Η ιστορία έχει δείξει ότι το πείραμα θα αποτύχει και ή όποια προοπτική υπάρχει θα αγκυλωθεί γραφειοκρατικά και συγκεντρωτικά.
  4. Η πιο προφανής λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι μία δημοκρατική και δίκαιη λύση σαν αυτή που διατυπώθηκε κατά την συνάντηση του Bernie Sanders με το Γιάνη Βαρουφάκη. Το μεγάλο στοίχημα για την ανθρωπότητα είναι να μπορέσει τα τεράστια για ελάχιστους κέρδη της τεχνητής νοημοσύνης να μην εγκλωβιστούν στην ανάπτυξη μιας κοινωνίας τύπου Μάτριξ αλλά να κατευθυνθούν προς την κατεύθυνση της ευημερίας και της εξέλιξη του ανθρώπου αποτρέποντας έτσι το κοινωνικό κραχ. Οι συνθήκες ευνοούνται ιδιαίτερα από τη φάση της τεχνολογικής ανάπτυξης και της έκρηξης της τεχνητής νοημοσύνης που  μεταφέρει το δίκτυο  5G  που στήνεται πανευρωπαϊκά και  δείχνει ότι οι σημαντικές αποφάσεις θα παρθούν πολύ σύντομα.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που μια από τις προτάσεις του κόμματους του Γ. Βαρουφάκη του ΜέΡΑ25 είναι η φορολόγηση των τραπεζών δεδομένου ότι από τώρα ξεκινήσαμε και βλέπουμε τις συνέπειες όπου  οι τράπεζες ως ένα κομμάτι της οικονομίας έχουν  ξεκινήσει και συσσωρεύουν αυτοματοποιημένα κέρδη χωρίς παράγωγη έργου δημιουργώντας άπειρα κοινωνικά προβλήματα.  Σε λίγα χρόνια δε θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο τις τράπεζες αλλά πολλαπλά μορφώματα τεχνητής νοημοσύνης που θα εργάζονται "δωρεάν "καταργώντας  δουλειές της μεσαίας τάξης αλλά και των απλών εργατών.Για το λόγο αυτό η ψήφος στην ευρωβουλή  πρέπει να επιλεχθεί με πολύ προσοχή γιατί αφορά το άμεσο μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών πιο πολύ από ποτέ.

Ο Έλληνας δεν πρέπει να ψηφίσει απερίσκεπτα με ψήφο εκδίκησης στηρίζοντας την ακροδεξιά. Θα πρέπει να επιλέξει με κριτήριο ένα μέλλον στο οποίο η τεχνολογία και η εξέλιξη να είναι σύμμαχος και όχι αιτία κακού όπως το σύστημα θέλει να την ενοχοποιήσει λόγω της απροθυμίας  του να την αξιοποιήσει σε όφελος των πολιτών.Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν κόμματα και άνθρωποι που βλέπουν μπροστά  αποκτήσουν λόγο στην ευρωβουλή, χωρίς γραβάτες και φτιασιδώματα αλλά με ειλικρίνεια. Ας μην ξεχάσουμε το πρόσφατο τερατούργημα της ευρωβουλής περί δήθεν πνευματικής ιδιοκτησίας όπου δήθεν φιμώνεται η δημιουργία ενώ στην πραγματικότητα αυτό που προκύπτει δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ξεκάθαρη φίμωση του ιντερνέτ και της σκέψης

Η ελπίδα δεν πέθανε όπως νομίζουν πολλοί με τον Σύριζα. Η ελπίδα βρίσκεται πλέον μέσα σε ένα νέο ευρωκοινοβούλιο γεμάτο νέες ιδέες .Γεμάτο από ανθρώπους που ξεσηκώνονται ενάντια στα φυτοφάρμακα της Μοσάντο ,ενάντια στη φίμωση του ιντερνέτ ,ενάντια σε ένα τραπεζικό  σύστημα που αν και πτωχευμένο πιστεύει ότι θα συνεχίσει να εξουσιάζει. Την Κυριακή των ευρωεκλογών έχεις μία και μοναδική ευκαιρία που θα σου δοθεί να αλλάξεις τα πράγματα για τα επόμενα 20 χρόνια. Την επόμενη τετραετία θα παρθούν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της ανθρωπότητας στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο . Μην κάνεις το λάθος και στείλεις στην ευρωβουλή ανθρώπους που καταδικάζουν το μέλλον σου για μια καρέκλα και δε διστάζουν να πάρουν αποφάσεις εις βάρος σου. Η Κυριακή των ευρωεκλογών πρέπει να είναι μέρα χαράς .  Η  αισιοδοξία του Γιάννη Βαρουφάκη για το μέλλον της Ευρώπης μας δίνει ελπίδα για να χαρούμε. Το ΜέΡΑ25 ,το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη θα δώσει μεγάλες μάχες στους διαδρόμους της Ευρωβουλής όπως  Ο Γιάνης μόνος του έδωσε και συνεχίζει παρά την συκοφάντηση του από το τραπεζιτικό λόμπι.Η αλήθεια πάντα θα λάμψει στο Τέλος. Ραντεβού στις Κάλπες με ΜέΡΑ25 κ Γιάνη Βαρουφάκη.

Ευαγγελία Αποστολοπούλου

υποψήφια ευρωβουλευτής

ΜέΡΑ25

www.evangelia.eu

[email protected]

https://www.facebook.com/Evangelia-Apostolopoulou-667604800359507/

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις