Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγρυπνία σε...πλατείες στην Ηλεία για τους σεισμούς - Κλειστά τα σχολεία

Αγρυπνία σε...πλατείες στην Ηλεία για το...

Ανησυχούν οι κάτοικοι από τις τελευταίες συνεχείς δονήσεις

Σε πλατείες και άλλους υπαίθριους χώρους διανυκτερεύουν τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι στην Ανδραβίδα Ηλείας ανήσυχοι από το σμήνος των σεισμών που έχει κάνει την εμφάνισή του. Άλλοι πάλι έχουν φύγει για Πάτρα και Αθήνα όπου μένουν συγγενείς τους μέχρι η… γη  να ηρεμήσει.

Τα σχολεία τόσο στο δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης όσο και στο δήμο Πηνειού θα παραμείνουν και σήμερα κλειστά όπως και χθες ενώ οι έλεγχοι από την τεχνική υπηρεσία του δήμου συνεχίζονται. Μέχρι στιγμής σε κανένα σχολείο δεν υπάρχει πρόβλημα.

Στην Ανδραβίδα έχουν ήδη φθάσει σκηνές που θα στηθούν (αν χρειασθεί) σε χώρο όπου υπάρχουν χημικές τουαλέτες. Από τις συνεχείς δονήσεις και ιδιαίτερα από το μεσημέρι χθες και μετά στην Ανδραβίδα έχουν πέσει από παλιά σπίτια σοβάδες,μαρκίζες, ένα χαγιάτι χωρίς  ευτυχώς να σημειωθεί τραυματισμός.

Το έδαφος «χορεύει» σχεδόν συνέχεια κάτω από τα πόδια των Ανδραβιδαίων αλλά και όλων των κατοίκων του Κάμπου γενικότερα, ενώ συχνά «η γη βρυχάται, ένας ήχος που μας τρομάζει» όπως χαρακτηριστικά λένε οι Ανδραβιδαίοι.

φωτογραφία patrisnews.com

φωτογραφία patrisnews.com

Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης μέχρι και σήμερα τα ξημερώματα οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου κατέγραψαν περισσότερες από 12 σεισμικές δονήσεις.

Οι ισχυρότερες από αυτές ήταν της τάξης των 3.6 , 3,3 και 3.5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκαν στις 2.41′ , 2.23΄και 1.26′ αντίστοιχα.

Ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης έστειλε χθες το μεσημέρι έγγραφο στην Αποκεντρωμένη και ζητά να κηρυχθεί η Ανδραβίδα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ χθες έφθασαν από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο τέσσερις φορητοί σεισμογράφοι και κλιμάκιο δύο επιστημόνων που θα καταγράψουν το φαινόμενο των συνεχών δονήσεων ιδιαίτερα στην περιοχή της Ανδραβίδας και τα στοιχεία θα τα στείλουν στην υπηρεσία τους.

*Με στοιχεία από patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις