ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

CULTURE

/

Έρχεται μετά το Πάσχα στην Πάτρα ο συγγραφέας Σπύρος Πετρουλάκης

Έρχεται μετά το Πάσχα στην Πάτρα ο συγγραφέας Σπύρος Πετρουλάκης

Θα παρουσιαστεί το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο «Σασμός»

Για την παρουσίαση του νέου του μυθιστορήματος με τίτλο «Σασμός» που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα αναμένεται να έρθει στην Πάτρα μετά το Πάσχα, στις 10 Μαΐου 2019, ο συγγραφέας Σπύρος Πετρουλάκης. Το βιβλίο «Σασμός» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας, έχει αρχίσει ήδη να ξεχωρίζει και όπως διαβάσαμε, αναφέρεται στην Κρήτη, τον κύκλο αίματος που ανοίγει με μία βεντέτα και κλείνει με ένα Σασμό.

Ο συγγραφέας επικαλείται αληθινές ιστορίες και μέσα από τις λέξεις επιχειρεί να εκτονώσει συναισθήματα που 30 χρόνια κρατούσε μέσα του, καθώς μπροστά στα μάτια του εκτυλίχθηκε περιστατικό που σημάδεψε την καρδιά και το μυαλό του.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο άντρας σηκώνει το χέρι του και σημαδεύει. Οι επτά πυροβολισμοί που ακούγονται ωχριούν μπροστά στην κραυγή του παιδιού: «Πατέρα...». Αλήθεια ή πλάνη; Τυχαίο γεγονός ή βεντέτα; Οι καταστάσεις περιπλέκονται και παίρνουν ανεξέλεγκτη τροπή. Ακολουθεί δεύτερος θάνατος - αυτήν τη φορά μια γυναίκα.

«Τις γυναίκες και τα κοπέλια δεν τα σκοτώνουν. Αλλού να ψάξετε για τον φονιά. Όχι στη βεντέτα...» Τα λόγια των μυστών ακούγονται ουτοπικά.

«Πάρε την κοπελιά μας και αλαργέψετε αμέσως από την Κρήτη. Δεν θα αργήσει να γίνει κι άλλο κακό. Φύγετε...» Μια μάνα μαζί με την κόρη της, εν μία νυκτί, εξαφανίζονται από προσώπου γης. Ένα κλειδί μένει κρεμασμένο στην πρόκα του τοίχου και μια μαντινάδα στέκει ατελείωτη.

Όρη και θάλασσες, τραγούδια και κατάρες, οργή και χάδι. Μέσα στις αντιθέσεις της φωτιάς, οι άνθρωποι χτίζουν τα όνειρά τους. Ωστόσο, η θέληση και το πάθος δεν αρκούν. Τα πάντα μπορούν να ανατραπούν ακαριαία.

Ένας ατέρμονος κύκλος αίματος συνεχίζεται και η παλιά βεντέτα, σαν εφιάλτης, σκορπά τον τρόμο ανάμεσα σε δυο χωριά της Κρήτης. Οι λέξεις ποτέ δεν είχαν αρκετή δύναμη για να περιγράψουν τόσο ακραία συναισθήματα. Τι θα μπορούσε να επιφέρει τη συμφιλίωση, τον πολυπόθητο Σασμό;

*Η εκδήλωση θα συνδιοργανωθεί από τη «Γωνιά του Βιβλίου» της οικογένειας Παπαχρίστου και θα φιλοξενηθεί σύμφωνα με πληροφορίες στην αίθουσα στο Σπίτι του Ηπειρώτη στην οδό Μουρούζη πλησίον της Καρόλου. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί και μουσικά. Το βιβλίο «Σασμός» παρουσιάστηκε ήδη στην Αθήνα στον Ιανό καθώς και στην Κρήτη.

Σχόλια

Culture