ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

CULTURE

/

ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ 17-18/4 Η ΚΕΦΑΤΗ "ΔΙΠΛΗ ΤΑΡΙΦΑ" ΜΕ ΜΑΡΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΤΖΟΥΣ ΕΥΕΙΔΗ

ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ 17-18/4 Η ΚΕΦΑΤΗ "ΔΙΠΛΗ ΤΑΡΙΦΑ" ΜΕ ΜΑΡΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΤΖΟΥΣ ΕΥΕΙΔΗ

Η μακροβιότερη κωμωδία στο West End του Λονδίνου

Μία ακόμα θεατρική παράσταση από την Αθήνα προγραμματίζεται να έρθει στο Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη, στην Πάτρα. Πρόκειται για την απολαυστική κωμωδία του Ρέι Κούνει με τίτλο «Διπλή Ταρίφα - Run for your Wife» που ξεκίνησε την 1η Απριλίου περιοδεία και καταφθάνει στην Πάτρα την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019.

Η τρελή αυτή κωμωδία του Ρέι Κούνεϊ παρουσιάζεται σε απόδοση Δημήτρη Αποστόλου και σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου.

Η “Διπλή Ταρίφα” είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του Κούνεϊ η οποία για 9 συνεχόμενα χρόνια παιζόταν στο West End του Λονδίνου και θεωρείται ως η μακροβιότερη κωμωδία. Στο θέατρο Αθηνά στην πρωτεύουσα, το έργο ανέβηκε προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα και διαδραματίζεται στην Ελλάδα της δεκαετίας του 1970.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος (στο ρόλο ο Μάριος Αθανασίου) είναι οδηγός ταξί στην Αθήνα στα χρόνια της χούντας, ο οποίος ζει κυριολεκτικά δύο ζωές, έχοντας στήσει δύο σπίτια με δύο διαφορετικές συζύγους (Τζόυς Ευείδη και Βίκυ Κάβουρα)!

Με ένα απόλυτα ακριβές χρονοδιάγραμμα, το οποίο τηρεί ευλαβικά, καταφέρνει να ξεγελά και τις δύο συζύγους, χωρίς να προκαλεί υποψίες, μέχρι που μπλέκει σε μία ληστεία, ξυπνάει στο Νοσοκομείο και το πρόσωπό του φιγουράρει στις εφημερίδες. Τότε ξεκινάει ένας αγώνας να διατηρήσει το μυστικό του τόσο από τους αστυνομικούς (Χάρης Ασημακόπουλος & Χάρης Γρηγορόπουλος) όσο και από τις συζύγους του. Μοναδικός του σύμμαχος ο κολλητός του φίλος (Σπύρος Πούλης).

Μια κωμωδία με ανατροπές, παρεξηγήσεις και κωμικοτραγικές καταστάσεις, που οδηγούν σε ένα ξεκαρδιστικό θέαμα.

Τα εισιτήρια στην προπώληση κοστίζουν 12 ευρώ.

Πρόγραμμα παραστάσεων:

Την Τετάρτη 17/4 & την Πέμπτη 18/4 στις 18.30 & στις 21.30.

Ο Ρέι Κούνεϊ είναι Άγγλος συγγραφέας και ηθοποιός, ο οποίος γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1932. Άρχισε την καριέρα του ως ηθοποιός το 1946 σε ηλικία 14 ετών, ενώ ξεκίνησε το συγγραφικό του έργο την δεκαετία του 1960 όταν έγραψε το πρώτο του έργο “One of the pot”. Το 1983 ο Κούνεϊ δημιούργησε το “Theatre of Comedy Company” και ήταν και ο πρώτος καλλιτεχνικός Διευθυντής. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ανέβασε πάνω από είκοσι θεατρικά έργα εκ των οποίων το “Run for your Wife” καθώς και το “Πυγμαλίων”με ηθοποιό τον Peter O’ Toole. Και τα δυο αυτά έργα είχαν τεράστια επιτυχία και παίχτηκαν στο West End του Λονδίνου για πολλές συνεχόμενες χρόνιες.

Έχει γράψει πάνω από 30 έργα τα οποία έχουν ανέβει στο Λονδίνο και συνεργάστηκε με πολλούς αξιόλογους σεναριογράφους, ηθοποιούς και σκηνοθέτες. Το 2004 τιμήθηκε με τον τίτλο “SIR” από τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας για την προσφορά του στο Αγγλικά δράμα, ενώ στην Γαλλία τον αποκαλούν “ο Άγγλος Φειντό” (ο Γάλλος George Feydeau θεωρείται ως ο καλύτερος συγγραφέας στο θεατρικό είδος της φάρσας).

Η παραγωγή της παράστασης είναι των Δημήτρη & Θοδωρή Μαροσσούλη.

Σχόλια

Culture