Η Πάτρα σπάει το ρεκόρ Γκίνες με το χορό του Πατρινού καρναβαλιού – ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ

Η Πάτρα σπάει το ρεκόρ Γκίνες με το χορό του Πατρινού καρναβαλιού – ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ

Πάνω από 500 άτομα συμμετέχουν

Ρεκόρ Γκίνες για τον πιο μεγάλο καρναβαλικό χορό διεκδικούν αυτή την ώρα στην Πάτρα, με τον χορό του Πατρινού Καρναβαλιού. Όπως ανακοίνωσαν πριν από λίγο οι διοργανωτές, οι συμμετέχοντες είναι από 500 άτομα, γεγονός που βάζει την πόλη στα βραβεία.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές με μία απλή χορογραφία διάρκειας οκτώ λεπτών, που αφορά όλες τις ηλικίες, ακόμα κι αυτούς που δεν έχουν καμία σχέση με το χορό, οι συμμετέχοντες θα συγχρονιστούν και θα προσπαθήσουν να χαρίσουν στην πόλη θέαμα και διεθνή αναγνώριση, μέσα από το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες.

Η αλυσίδα χορού έχει στηθεί σε υπαίθριο τμήμα πολυχώρου Royal Theater της Πάτρας. Μιλώντας στο ΑΠΕ, πριν από την εκδήλωση, ο εκπρόσωπος των διοργανωτών Μάριος Ιωαννίδης αναφέρει ότι «η προσπάθεια ξεκίνησε σε συνεργασία με σχολές χορού και συλλόγους, ενώ ήδη έχουμε κατοχυρώσει την προσπάθεια τόσο για φέτος όσο και για τις επόμενες Απόκριες, δηλαδή θα κάνουμε δύο μέσα στη διετία».

«Το 2014 συμμετείχαμε στην μεγαλύτερη "salsa rueda" που έγινε στη Θεσσαλονίκη με 1.100 άτομα, ενώ το 2016 κάναμε τον μεγαλύτερο ομαδικό χορό "μπατσάτα" στην Καλαμάτα με 740 άτομα» προσέθεσε.   Απαντώντας στην ερώτηση για το πώς ξεκίνησε η προσπάθεια στην Πάτρα, ο Μάριος Ιωαννίδης σημείωσε ότι «μόλις δημιούργησα σχολή χορού στην Πάτρα, άρχισα σιγά-σιγά να επικοινωνώ με άλλες σχολές και συλλόγους και έτσι φθάσαμε σε μία συνεννόηση, ώστε να κάνουμε μία προσπάθεια, με σκοπό την εξωστρέφεια του χορού μέσα από το καρναβάλι».

Σχόλια

Πατρινό Καρναβάλι 2019