Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Έρχεται ο Κινέζικος Δράκος το τελευταίο 4ήμερο της αποκριάς στην Πάτρα

Έρχεται ο Κινέζικος Δράκος το τελευταίο ...

- Η Αθηναϊκή Κομπανία την Τσικνοπέμπτη στο Νότιο πάρκο

Ο Δήμαρχος Πατρέων και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας, παραχώρησαν την Παρασκευή 22/2/2019 συνέντευξη Τύπου για το Καρναβάλι 2019 και τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Ο Δήμαρχος ανέφερε τα εξής μεταξύ άλλων:

«Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, εξελίσσονται πολύ καλά, είμαστε ικανοποιημένοι. Το Καρναβάλι πάει και στις γειτονιές, όπως το θέλαμε και όπως το ζητούσαν και οι κάτοικοι. Λέμε ότι οι γειτονιές πρέπει να έχουν ζωή και να μην είναι ησυχαστήρια και αυτό επιτυγχάνεται και με αυτόν τον τρόπο. Στις καρναβαλικές εκδηλώσεις θα συμμετάσχει και η Μπάντα του Δήμου, που θα εμφανιστεί και θα παίζει καρναβαλικά τραγούδια σε όλη την πόλη. Επίσης –τόνισε- η συμμετοχή του Κινέζικου Δράκου στο Καρναβάλι μας, θα δώσει έναν άλλο τόνο στις εκδηλώσεις, ενώ με αυτόν τον τρόπο ανοίγουμε το δρόμο και προς άλλες χώρες, να γνωρίσουμε τα ήθη και τα έθιμά τους».

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας Νίκος Χρυσοβιτσάνος αναφέρθηκε στο υπόλοιπο πρόγραμμα του Καρναβαλιού και στις αλλαγές που επιβάλλεται να γίνουν, λόγω καιρού.

Ο κ. Χρυσοβιτσάνος είπε μεταξύ άλλων:

«Πλησιάζουμε στα τελευταία τρία Σαββατοκύριακα που είναι και ο πυρήνας των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού. Μέχρι τώρα οι εκδηλώσεις έχουν πάει καλά και με τις Καρναβαλουπόλεις και με τον Κρυμμένο Θησαυρό. Φτάνουμε στην κορύφωση των εκδηλώσεων.

Την Τσικνοπέμπτη, θα υπάρχουν δρώμενα και μουσική, όλη την ημέρα. Από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα στο Νότιο Πάρκο το λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι θα έχει την τιμητική του με προσκεκλημένη την εξαιρετική Αθηναϊκή Κομπανία. Πρόκειται για μια μεγάλη ανοιχτή συναυλία για όλο τον κόσμο που έχουν ετοιμάσει ο Δήμος Πατρέων και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» και θα προσφέρει γερές δόσεις διασκέδασης. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, ενώ θα προσφέρονται δωρεάν στους παρευρισκόμενους, σουβλάκια, μπύρα και κρασί.

Από τις 12.00 έως τις 15.00 μπάντες χάλκινων πνευστών με τη συνοδεία του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Πατρέων θα ξεσηκώσουν με τους ήχους τους συνοικίες της πόλης, ενώ θα κάνουν και παρέλαση στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου. Πρόκειται για σπουδαίες μπάντες χάλκινων πνευστών από την Μακεδονία και συγκεκριμένα από Έδεσσα, Φλώρινα, Αριδαία, Νάουσα και Κοζάνη, που προσκλήθηκαν από την Κοινωφελή Επιχείρηση ειδικά για την ημέρα της Τσικνοπέμπτης λόγω της αυθεντικής, παραδοσιακής φυσιογνωμίας της μουσικής τους και της ξεχωριστής ιστορίας τους.

Η Ορχήστρα Χάλκινων του Γιάννη Λίτου στην Αγυιά (σύλλογος Αγυιάς) από τις 12.00 έως τις 13.00.

Η Ορχήστρα Χάλκινων του Τριαντάφυλλου Ασαρτζη στην Αγία Αικατερίνη-Προσφυγικά-Πλατεία Ελευθερίας από τις 12.00 έως τις 13.00.

Η Ορχήστρα Χάλκινων του Χρήστου Τούμπαρη στις εργατικές κατοικίες Ταραμπούρας από τις 12.00 έως τις 13.00.

Η Ορχήστρα Χάλκινων του Αντώνη Μπράτση στα Ταμπάχανα και ακολούθως θα κατηφορίσει τη Γερμανού ως τις πλατεία Αγίου Γεωργίου από τις 12.00 έως τις 13.00.

Η Ορχήστρα Χάλκινων του Γιάννη Βεάκη θα ξεκινήσει από την πλατεία Ντε Μιράντα (έξω από το γήπεδο της Παναχαϊκής), θα ακολουθήσει την Έλληνος Στρατιώτου και θα καταλήξει στην πλατεία Όλγας, από τις 12.00 έως τις 13.00.

Στις 13.00 όλες οι ορχήστρες χάλκινων θα συναντηθούν στην πλατεία Όλγας, όπου θα παίξουν όλοι μαζί και στις 14.00 θα παρελάσουν παίζοντας παραδοσιακούς σκοπούς ακολουθώντας τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου από την πλατεία Όλγας μέχρι το τέλος του πεζόδρομου στην Τριών Ναυάρχων, όπου θα φτάσουν στις 15.00.

Το τελευταίο τετραήμερο του Καρναβαλιού (7-10/3), θα εμφανιστεί και το συγκρότημα από την Κίνα, που θα παρουσιάσει το δρώμενο του Δράκου.

Ο εκλεκτός κινέζικος θίασος Flying Dragons and Dancing Lions Team of Cuigezhuang Township θα δώσει μια ξεχωριστή αύρα, προσφέροντας ένα σπάνιο θέαμα. Το δρώμενο αποτελεί μία παράσταση δρόμου με χορευτές και ακροβάτες, που παρουσιάζουν τον δράκο, ένα ιερό σύμβολο της κινέζικης κουλτούρας.

Το δρώμενο θα πραγματοποιηθεί σε δύο συνοικίες της Πάτρας αλλά και στη νυχτερινή ποδαράτη του Σαββάτου 9 Μάρτη και στη Μεγάλη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού την Κυριακή 10 Μαρτίου.

Πέμπτη 7 Μαρτίου στην Αγυιά στις 19.30. Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Έσω – Έξω Αγυιάς και Τερψιθέας. (Αφετηρία 16ο Δημοτικό Σχολείο ώρα 19.00):  παρέλαση επί της Νοταρά, τερματισμός Πλατεία Ντε Μιράτα-Παναχαϊκή, όπου θα πραγματοποιηθούν δρώμενα.

Παρασκευή 8 Μάρτη στα Ζαρουχλέϊκα στις 19.30. Σε συνεργασία με το Νότιο Διαμέρισμα (Αφετηρία ΚΑΠΗ Ψάχου, ώρα 19.00): παρέλαση επί  των οδών Αγ. Ιωάννη Πράτσικα, Άνοδος Ανθείας, Ευβοίας, Κεντρική πλατεία Εργατικών Κατοικιών Ταραμπούρα, οδός Φιλίππου- Ολυμπιάδος, όπου θα πραγματοποιηθούν δρώμενα.

Παράλληλα την Παρασκευή 8 Μάρτη, θα παρελάσουν τα άρματα και θα κλείσουμε με τις δύο παρελάσεις του Σαββατοκύριακου και την τελετή λήξης».

Αναφερόμενος ο κ. Χρυσοβιτσάνος στις αλλαγές του προγράμματος αυτό το σαββατοκύριακο, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που προβλέπει η ΕΜΥ, έκανε γνωστά τα εξής:

«Το Καρναβάλι των Μικρών θα ολοκληρωθεί 3 Μάρτη με την μεγάλη παρέλαση. Λόγω της ιδιαίτερα έντονης κακοκαιρίας που προβλέπεται γι αυτό το Σαββατοκύριακο, το πρόγραμμα αλλάζει. Η Καρναβαλούπολη, που είχε προγραμματιστεί για αύριο Σάββατο 23 Φλεβάρη, μεταφέρεται από τα Υψηλά Αλώνια στην αίθουσα Τύπου του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, την ίδια ώρα, ο Κρυμμένος Θησαυρός η φάση πλατείας, μεταφέρεται στο κλειστό του ΠΕΑΚ, την Κυριακή στις 9.30 το πρωί και το Baby Rally μεταφέρεται για το άλλο Σάββατο 2 Μάρτη στις 11 το πρωί, στα Υψηλά Αλώνια».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Πατρινό Καρναβάλι 2019