Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Από 28/2 στις Ελληνικές αίθουσες το κοινωνικό φιλμ "Η Δουλειά της"

Από 28/2 στις Ελληνικές αίθουσες το κοιν...

Η πρωταγωνίστρια Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου βραβεύτηκε στο 59ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Το φιλμ με τίτλο «Η Δουλειά της – Ηer Job» που είναι μία συμπαραγωγή της Ελλάδας, της Γαλλίας & της Σερβίας, εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, σε σκηνοθεσία του Νίκου Λαμπότ & με την Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου να πρωταγωνιστεί, θα βγει στις Ελληνικές αίθουσες στις 28 Φεβρουαρίου 2019 σε διανομή της Weird Wave.

Η  Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου Επιστρέφει ως πρωταγωνίστρια στη μεγάλη οθόνη, παραδίδοντας μια ακόμη σπουδαία ερμηνεία, ανεπιτήδευτη, οικεία και βαθιά ουσιαστική για την οποία βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ένας ρόλος - φόρος τιμής σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που συνεχίζουν να προχωράνε ακόμα κι όταν όλα γύρω τους καταρρέουν.

Πρωταγωνιστούν εκτός της Μαρίσσας Τριανταφυλλίδου, οι Δημήτρης Ήμελλος, Μαρία Φιλίνη, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Ελένη Καραγιώργη, Δανάη Πριμάλη, Ορφέας Αγγελόπουλος, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Γεωργία Τσαγκαράκη, Ειρήνη Ασημακοπούλου, Αρετή Σεϊνταρίδου.

Διάρκεια: 89 λεπτά.

Διακρίσεις:

Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

1ο Βραβείο Καλύτερης Πρώτης Ταινίας Μεγάλου Μήκους, Βραβείο Fipresci, Βραβείο Υoung Fipresci (Βαρσοβία).

Μία εύστοχη μελέτη πάνω στην ασυνήθιστη χειραφέτηση μιας γυναίκας. Ο κοινωνικο-οικονομικός αναβρασμός της Ελλάδας διυλίζεται μέσα από την απλή αλλά δυνατή ιστορία μιας γυναίκας που βρίσκει δουλειά ως καθαρίστρια στην «Δουλειά της», το πολλά υποσχόμενο ντεμπούτο του σεναριογράφου-σκηνοθέτη Νίκου Labôt. Βοηθούμενη από την συγκινητική ερμηνεία της Τριανταφυλλίδου και σκηνοθετημένη με απλό, ρεαλιστικό τρόπο που σε στιγμές φέρνει στο μυαλό τους αδερφούς Νταρντέν, η ταινία αποκαλύπτει πώς ένα από τα πιο παραμελημένα επαγγέλματα μπορεί να σημαίνει τόσα για κάποιον που προσπαθεί να συντηρήσει μια οικογένεια, πόσω μάλλον να βρει αυτοεκτίμηση. - Jordan Mintzer, The Hollywood Reporter

Η Τριανταφυλλίδου επικοινωνεί την ολοένα αυξανόμενη αυτοεκτίμηση της Παναγιώτας με τα πιο διακριτικά μέσα, μια ανεπαίσθητη αλλαγή στην έκφρασή της ή στη στάση του σώματός της. Ένας πραγματικός άθλος από την πλευρά της, τον οποίο φέρνει σε πέρας με χαρακτηριστική άνεση. Πίσω από την κάμερα ο Labôt είναι εξίσου μετρημένος, ξετυλίγοντας την ιστορία του με υπομονετική φροντίδα στα 89 λεπτά της ταινίας του, χωρίς ποτέ να προδίδει τον τόνο του στο βωμό ενός γκραν φινάλε λύτρωσης ή διδακτισμού. Η λάμψη της αυτοπεποίθησης που τρεμοπαίζει στα μάτια της Παναγιώτας έπειτα από κάθε μικρή της επανάσταση θα φέρει δάκρυα στα δικά σας. - Kevin Jagernauth, The Playlist

Η ταινία διηγείται με ειλικρινή και συγκινητικό τρόπο την ιστορία της Παναγιώτας, μιας σαραντάχρονης, σχεδόν αναλφάβητης νοικοκυράς και μητέρας δυο παιδιών που θα χρειαστεί να αναζητήσει για πρώτη φορά δουλειά, όταν ο άντρας της χάσει τη δική του. Μη έχοντας πολλά προσόντα, θα προσληφθεί για λογαριασμό μιας ιδιωτικής εταιρείας καθαρισμού σ’ ένα νέο πολυκατάστημα.

Εκεί, παρά τις συνθήκες εκμετάλλευσης και εργασιακής απαξίωσης, θα βιώσει μια πρωτόγνωρη αίσθηση οικονομικής και συναισθηματικής ανεξαρτησίας που θα την βοηθήσει να σταθεί για πρώτη φορά στα πόδια της.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Η "Δουλειά της" είναι μια προσωπική ματιά πάνω σε μια γυναίκα που λίγο πολύ θα θυμίσει στον καθένα κάτι οικείο. Ακολούθησα σε όλη την πορεία έναν γνώμονα: να διακρίνω και να μεταδώσω το συναίσθημα που βιώνει μια γυναίκα φοβισμένη, σχεδόν αναλφάβητη αλλά συγχρόνως ρομαντική και καλοπροαίρετη, όταν έρχεται αντιμέτωπη με τέτοιες εξαντλητικές και ταπεινωτικές καταστάσεις που θα περίμενε κανείς να τη λυγίσουν και να την κάνουν να γυρίσει «πίσω στην κουζίνα της». Ενδεχομένως κάποιος να εκνευριστεί, ή να τη λυπηθεί ή να θέλει να της φωνάξει “ξύπνα”.

Παραδόξως η Παναγιώτα προχωρά αθόρυβα σε αντίθετη τροχιά απ' τον υπόλοιπο κόσμο, σε μια πορεία ανοδική! Ζει δηλαδή ενός τύπου χειραφέτηση στα 38 της χρόνια, ξεφεύγει από την μονοτονία του σπιτιού και βρίσκει νέο νόημα στη ζωή. Για να συμπορευτώ με τον συναισθηματικό κόσμο της Παναγιώτας αποφάσισα ότι σε αυτήν την ταινία οι άνθρωποι πρέπει να βρίσκονται πάντα σε πρώτο πλάνο. Ο θεατής ανακαλύπτει στον ίδιο χρόνο με την ηρωίδα τις εξελίξεις. Εξελίξεις που αλλοιώνουν βήμα βήμα, ανεπαίσθητα και σταθερά την πορεία της...

Πιθανόν το φιλμ να έρθει και στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture