Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Πήγαμε στην Χριστουγεννιάτικη Βιέννη και σας έχουμε όλες τις πληροφορίες! Τι να δείτε, που να φάτε, τι να πιείτε

Πήγαμε στην Χριστουγεννιάτικη Βιέννη και...

Της Ανδριάνας Φοή

Και να μην είσαι παιδί ή να μην θέλεις να κάνεις σαν παιδί, οι βόλτες στις Χριστουγεννιάτικες αγορές της Βιέννης σε παρασέρνουν στον παραμυθένιο κόσμο τους. Αυτοκρατορική όσο καμιά άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, με φωταγωγημένα ανάκτορα, όπερες, θέατρα, εμπορικούς δρόμους και τις περισσότερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης είναι μακρά ο καλύτερος προορισμός για τις γιορτές  που έρχονται!

Ξεκινήστε με την αγορά στα ανάκτορα του SHONBRUN, και αφού ταξιδέψετε στην ιστορία μέσα στις μεγαλοπρεπείς  του αίθουσες  και  έχει σουρουπώσει, βγείτε στο πάρκο, πάρτε μια κούπα Glühwein (Γκλύβαϊν),  ζεστό κόκκινο κρασί με μπαχαρικά, το μόνο που «πολεμάει» το πολικό ψύχος  και χαζέψτε στα κουκλίστικα ξύλινα σπιτάκια τα χειροποίητα στολίδια από όλη την Αυστρία με την συνοδεία βιενέζικων βαλς.

Σίγουρα η πιο εντυπωσιακή αγορά είναι στο RATHAUS- Christkindlmarkt, στην πλατεία του νέου  Δημαρχείου της πόλης, με εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, με τεράστια πίστα πατινάζ, με εκατοντάδες ξύλινα σπιτάκια και με εκατομμύρια φωτάκια. Κάθε αγορά έχει τη δική της κούπα, στην οποία σερβίρουν τα καυτά ροφήματα και την οποία την  πρώτη φορά σας την χρεώνουν. Την κρατάτε λοιπόν σαν αναμνηστικό ή την δίνετε και σας την ξαναγεμίζουν με λευκή σοκολάτα … εφόσον συνεχίζετε την βόλτα σας ή την επιστρέφετε και σας δίνουν πίσω το αντίτιμο.

Αν πεινάσετε μην διστάσετε να δοκιμάσετε μια καυτή σούπα, σερβιρισμένη όπως συνηθίζεται μέσα σε ένα καρβέλι ψωμί η κάποιο από τα πικάντικα λουκάνικα με ζεστό λάχανο και πάπρικα συνοδευόμενο από ένα υπερμεγέθη Brezel (Μπρέτζελ), το δικό τους κουλούρι Θεσσαλονίκης.

Η αγορά του SPITTELBERG, αντίθετα από τις υπόλοιπες δεν βρίσκεται σε κάποια πλατεία η πάρκο αλλά σε μικρά πλακόστρωτα δρομάκια, σε στοές και σε αλέες και τα σπιτάκια, όχι ομοιόμορφα μεταξύ τους, συχνά σε οδηγούν σε κάποια γκαλερί ή σ’ ένα νεανικό μπαρ. Επίσης είναι η αγορά που τα σταντ ξεχειλίζουν από φαγητά και ποτά και μάλιστα σχεδόν όλα οργανικά, για να τα δοκιμάσετε, να τα γευτείτε επί τόπου η να τα πάρετε μαζί σας.

Και αν λατρεύετε τα αντικείμενα τέχνης χαθείτε στην μαγεία της Art Advent – KARLSPLATZ, η οποία οργανώνεται από σύλλογο και συμμετέχουν μόνο οι ίδιοι οι δημιουργοί με μοναδικά και πιστοποιημένα ως προς την ποιότητα έργα. Γι’ αυτόν τον λόγο ό,τι δείτε εκεί δεν θα το συναντήσετε σε άλλες αγορές.

Για τον καφέ σας

Café – Hawelka  το μποέμικο καφέ της Βιέννης , σε απόσταση αναπνοής από  τον καθεδρικό ναό Stephansdom, αφημένο όπως ήταν πριν από 100…. και βάλε χρόνια, με το παρκέ να τρίζει, τους τοίχους γεμάτους πόστερ και το θρυλικό Buchteln, ψωμάκι-τσουρεκάκι γεμισμένο με μαρμελάδα δαμάσκηνου καθώς και το ονομαστό Apfelstrudel.

Café- Central, μαρμάρινες κολόνες , ζωγραφισμένες οροφές, και πίνακες του αυτοκράτορα Φράντς –Τζόζεφ Ι και της αυτοκράτειρας  Σίσσυ, το καθιστούν ένα από τα καφέ όπου θα νοιώσετε την αύρα της Αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας. Διαλέξτε έναν Large Brauner ή ένα Café au Lait  και απολαύστε τα σαν ένας ευγενής ή και πρίγκιπας.

Café- Aida, για τους Βιεννέζους, χαϊδευτικά Pink, αφού κυριαρχεί το ροζ, καθότι ο ιδιοκτήτης Τζοζεφ Προύσεκ, το 1913, το αφιέρωσε στο αγαπημένο χρώμα της γυναίκας του Σόνια.

Για το φαγητό σας

Εάν θέλετε να αποφύγετε τα τουριστικά σνίτσελ, κλείστε τραπέζι στο Lugeck, στην καρδιά  του ιστορικού κέντρου και απολαύστε γεύσεις  γνησίας Αυστριακής κουζίνας  στο ζεστό και πολυτελές περιβάλλον μιας παραδοσιακής «ταβέρνας».

Εναλλακτικά επισκεφτείτε το Gmoakeller. Ένα εντυπωσιακό υπόγειο κελάρι γεμάτο πάντα από Βιεννέζους επιχειρηματίες, όπου το σνίτσελ και το γκούλαζ, αξίζουν την προσοχή σας και η λίστα περιλαμβάνει μπίρες που ζυθοποιούνται αναλόγως της εποχής, όπως η μπίρα των Χριστουγέννων.

Για το κρασί σας

Τα κελάρια κρασιού του οίκου Schlumberger, είναι τα παλαιότερα στην Αυστρία με ιστορία περισσότερο των 300 χρόνων. Ειδικεύονται στα αφρώδη κρασιά και στους λαβύρινθους πολλών χιλιομέτρων κάτω από το έδαφος, κοιμούνται εκατομμύρια φιάλες σαμπάνιας. Δοκιμάστε τις ροζέ και  τις vintage και πάρτε σαν αναμνηστικό τις μίνι κουκλίστικες συσκευασίες τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life