Back to Top

FOOD

/

Δύο απλές vegan συνταγές επιδόρπιου που θα λατρέψετε!

Δύο απλές vegan συνταγές επιδόρπιου που θα λατρέψετε!

Με την επιμέλεια της Ανδριάνας Φοή

Η Vegan διατροφή, είναι μία νέα τάση διατροφικού μοντέλου, όπου η χορτοφαγική διατροφή, πηγαίνει ένα βήμα ακόμα πιο πέρα και απέχει και από κάθε είδους τροφή ζωϊκής πρόελευσης. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από το κρέας, τα ψάρια, τα θαλασσινά δεν καταναλώνονται ούτε και τα προϊόντα που προέρχονται από αυτά όπως γάλα, γιαούρτι, αβγά, μέλι.

Η Vegan διατροφή είναι και celebrity, διότι αφενός μεν αποτελεί σήμερα μια μεγάλη τάση, αλλά έχει και πολλούς διάσημους να την ακολουθούν και να την προβάλλουν παγκοσμίως, όπως ο Brad Pitt, o ράπερ Jay-Z, η τραγουδίστρια Jennifer Lopez, αλλά και ένας τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, o Bill Clinton.

Η Vegan διατροφή σαφώς παρέχει λιγότερες θερμίδες, καθώς τα φρούτα, τα δημητριακά και τα λαχανικά, έχουν από χαμηλή έως μηδενική περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη και trance λιπαρά, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να μας προσφέρει νόστιμες συνταγές για φαγητά ή γλυκά.

Σας προτείνουμε δύο απλές συνταγές επιδόρπιου, οι οποίες εναρμονίζονται πλήρως στην vegan διατροφή.

Και εάν ο συνδυασμός σοκολάτας με τόφου ή αβοκάντο σας ακούγεται περίεργος, βάλτε στην ζωή σας τον συνδυασμό σοκολάτας –πιπεριού, για να απολαύσετε απρόσμενες γεύσεις! Μία τέτοια συνταγή, με αρωματισμένη με πιπέρι σοκολάτα είναι η συνταγή για το φοντάν. Ένα γλυκό που νομίζω, πιο σοκολατένιο δεν γίνεται. Δεν είναι σοκολατόπιτα, δεν είναι κέικ σοκολάτας και οι Γάλλοι το συνοδεύουν με σχεδόν άγλυκη κρεμ αγγλέζ. Σας προτείνω να το συνοδεύσετε με φέτες αχλαδιού ή μήλου, βρασμένες στον ατμό και ελαφριά σιροπιασμένες για ένα γλυκό αντάξιο υψηλής ζαχαροπλαστικής.

VEGAN ΚΡΕΜΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15’ –ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

 

  • 2 αβοκάντο πολύ ώριμα
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη καλής ποιότητας
  • 4 κ.σ. σκόνη κακάο
  • 200 ml γάλα αμυγδάλου
  • Αμύγδαλα για την διακόσμηση

 

ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΤΟΦΟΥ

 

  • 400 γρ. τόφου
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη καλής ποιότητας
  • 300  ml γάλα σόγιας
  • Φουντούκια  για την διακόσμηση

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε καλά το γάλα αμυγδάλου και προσθέτουμε την σοκολάτα τεμαχισμένη. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα ,μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το κακάο στο μείγμα κοσκινίζοντάς το.

Βάζουμε τα τεμαχισμένα αβοκάντο στο μπλέντερ, προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μοιράζουμε τις κρέμες σε μπολάκια και τις βάζουμε για μία ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο πριν τις σερβίρουμε.

Αφού παγώσουν γαρνίρουμε με τρίμα από  αμύγδαλο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΤΟΦΟΥ

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σόγιας και προσθέτουμε την σοκολάτα τεμαχισμένη. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα ,μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το τόφου. Ανακατεύουμε πολύ καλά με το ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Μοιράζουμε τις κρέμες σε μπολάκια και τις βάζουμε για μία ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο πριν τις σερβίρουμε.

Αφού παγώσουν γαρνίρουμε με τρίμα από  φουντούκια.

TIP: Εάν θέλετε να αντικαταστήσετε το γάλα αμυγδάλου, στην κρέμα σοκολάτας με αβοκάντο ταιριάζει πολύ και το γάλα καρύδας.

 

ΦΟΝΤΑΝ ΜΑΥΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ

Χρόνος αναμονής: 6 ώρες , χρόνος προετοιμασίας 30’, χρόνος ψησίματος 35’.Εύκολο.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ

·    280 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 65 % κακάο

·   300 γρ. κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά

·   2 αυγά βιολογικά

·   2 κρόκοι αυγών βιολογικών

·   150 γρ. ζάχαρη άχνη

·   5 κόκκους ροζ πιπέρι

·   5 κόκκους λευκό πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σπάμε λίγο τα πιπέρια σε ένα γουδί. Σε ένα μπολ, που κλείνει αεροστεγώς, αναμειγνύουμε τα πιπέρια με την κρέμα γάλακτος, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.

Το βγάζουμε και σουρώνουμε την κρέμα γάλακτος με ψιλό σουρωτήρι.

Σε μια κατσαρόλια ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι τους 90° C, αν δεν έχουμε θερμόμετρο ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίζει να βράζει.

Σε ένα μπολ σπάμε την σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και ρίχνουμε επάνω την ζεστή κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη άχνη. Αναμιγνύουμε τα δύο μίγματα με το σύρμα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα με σούστα 20 εκ. Ρίχνουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 35’- 40’.

Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και ξεφορμάρουμε. Το γλυκό μας δεν θα φουσκώσει, και θα είναι εσωτερικά μαλακό και υγρό.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και αν έχουμε και με πέρλες μπαχαρικών και μυρωδικών, που έχουν επικάλυψη σοκολάτα.

TIP : Μπορείτε να το συνοδεύσετε με κρεμ αγγλέζ η παγωτό βανίλια. Τις πέρλες θα τις βρείτε σε διαδικτυακά καταστήματα με Delicatessen

Σχόλια

Life