ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

CULTURE

/

Έρχεται στις Ελληνικές αίθουσες το φιλμ «Tι θα πει ο Κόσμος - What will people say»

Έρχεται στις Ελληνικές αίθουσες το φιλμ «Tι θα πει ο Κόσμος -  What will people say»

Σε σκηνοθεσία της Πακιστανής Iram Haq που ζει στη Νορβηγία

Με μία σχετική χρονική καθυστέρηση θα βγει στις Ελληνικές αίθουσες το φιλμ «Tι θα πει ο Κόσμος -  What will people say» σε διανομή από την Feelgood. Η ταινία που είχε συμμετάσχει στο περσινό Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 και ενδεχομένως να την δούμε και στην Πάτρα.

H δεκαεξάχρονη Nisha ζει διπλή ζωή. Στο σπίτι, με την οικογένειά της, είναι η τέλεια Πακιστανή κόρη. Έξω, παρέα με τους φίλους της, είναι μια συνηθισμένη Νορβηγίδα έφηβος. Όταν ο πατέρας της την ανακαλύπτει στο κρεβάτι με τον φίλο της, οι δύο κόσμοι της Nisha συγκρούονται βίαια. Οι γονείς της αποφασίζουν να την τιμωρήσουν για παραδειγματισμό: την απαγάγουν και την πάνε στο Πακιστάν για να μείνει εκεί με συγγενείς της οικογένειας. Σε μια χώρα που της είναι τελείως ξένη, η Nisha αναγκάζεται να προσαρμοστεί στην κουλτούρα των γονιών της.

Η Πακιστανή και μεγαλωμένη στη Νορβηγία, Iram Haq, της οποίας το επιτυχημένο σκηνοθετικό ντεμπούτο I Am Yours ήταν η επίσημη πρόταση της Νορβηγίας για το Ξενόγλωσσο Όσκαρ, επιστρέφει με μία αυτοβιογραφική, συγκλονιστική ιστορία. Η δημιουργός εξετάζει τη δύσκολη σχέση πατέρα και κόρης για να χτίσει με ευαισθησία πολύπλοκους και διχασμένους ανάμεσα στην ελευθερία και την παράδοση  χαρακτήρες. Η ταινία ξεχωρίζει για τις δυνατές ερμηνείες της, την αυθεντικότητα της, την όμορφη κινηματογράφηση και το ανθρώπινο της μήνυμα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Σχόλια

Culture