Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχεται βραβευμένη χορωδία από την Αυστραλία στο 37ο Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ

Έρχεται βραβευμένη χορωδία από την Αυστρ...

Θα δώσει συναυλία την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 στις 20.30 στο θεατράκι του Λιμενικού ταμείου

Ένα καλλιτεχνικό σχήμα από την μακρινή Αυστραλία αναμένεται να επισκεφθεί και στην Πάτρα για να δώσει μία συναυλία, στο πλαίσιο μάλιστα του 37ου Φεστιβάλ Πάτρας του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων. Όπως είδαμε και σε σχετικές αφίσες που κυκλοφόρησαν στην πόλη, η Aquapella World Music Choir όπως ονομάζεται το σχήμα, που ιδρύθηκε στο Townsville της Αυστραλίας από τον Ελβετό μαέστρο Beat Lehmann και αποτελείται από περισσότερα από 60 μέλη ενώ ειδικεύεται στην a capella world music, θα εμφανιστεί στην Αχαική πρωτεύουσα την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 στις 20.30 το βράδυ στο θεατράκι του Λιμενικού ταμείου στην Ηρώων Πολυτεχνείου.

Η είσοδος στην συναυλία θα είναι ελεύθερη.

Το ρεπερτόριό της χορωδίας Aquapella εστιάζει σε τραγούδια κοινοτήτων από διάφορες γωνιές του κόσμου, τα οποία είναι βαθιά νοηματοδοτημένα με μια πνευματική ή ευρύτερη τελετουργική έννοια στις αντίστοιχες κουλτούρες από τις οποίες προέρχονται. Τα με΄λη της χορωδίας τραγουδούν πάντα στην πρωτότυπη γλώσσα της κοινότητας από την οποία προέρχεται η μουσική που ερμηνεύουν. Αυτή η μεγάλη μουσική ποικιλία σε επίπεδο διάθεσης, ρυθμού, στίχων, αρμονίας και φωνητικής ποιότητας κάνει τις παραστάσεις της Aquapella πολύ διασκεδαστικές και προσβάσιμες σε όλες τις ηλικίες και τα μουσικά γούστα, ενώ η εκφραστικότητα πολλών από τα τραγούδια που ερμηνεύονται δίνει στο ρεπερτόριο ένα βαθιά συναισθηματικό χαρακτήρα.

Η χορωδία στα 12 χρόνια πορείας της έχει σημειώσει σημαντικές επιτυχίες. Η Aquapella κέρδισε το διαγωνισμό για τη «Χορωδία της Χρονιάς» του ABC, εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Αυστραλίας, της πολιτείας του Queensland και το Μουσικό Διαγωνισμό της γενέτειρας πόλης της Townsville.

Έχει συμμετάσχει σε μεγάλα φεστιβάλ στην Αυστραλία και δίνει τακτικές παραστάσεις για φιλανθρωπικά events. Η Αquapella κυκλοφόρησε το τρίτο της CD “Time Out” στο τέλος του 2014 ενώ το 2015 είχε μια εξαιρετικά επιτυχημένη περιοδεία στη Αυστρία, την Ελβετία και την Ιταλία.

Ο μαέστρος της Beat Lehmann είναι όπως διαβάσαμε, ένας από τους κορυφαίους διευθυντές χορωδίας στην Αυστραλία, με ειδίκευση στη φωνητική μουσική world χωρίς συνοδεία μουσικών οργάνων (a capella).

Η Aquapella στις 24 Ιουνίου 2018 θα εμφανιστεί στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού στο νησί της Τήνου στις 20.00.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture