Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Άγιος Νικόλαος Φωκίδας: Μαγικές παραλίες και γαλαζοπράσινα νερά 1 ώρα από την Πάτρα

Άγιος Νικόλαος Φωκίδας: Μαγικές παραλίες...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Όλη η διαδρομή από την Πάτρα μέχρι τον Άγ. Νικόλαο είναι εκπληκτική

Ο Άγιος Νικόλαος είναι μία τις ομορφότερες παραθαλάσσιες περιοχές της Φωκίδας, την οποία επιλέγουν συνήθως οι οικογένειες για να απολαύσουν το μπάνιο τους και αυτοί που α την καλήγαπούν τη θάλασσα και τα ιδιαίτερα τοπία. Όλη η διαδρομή από την Πάτρα μέχρι τον Άγ. Νικόλαο είναι μοναδική και διαρκώς βλέπεις τη θάλασσα.

Τον Άγιο Νικόλαο, τον συναντά κανείς περίπου 20 λεπτά μετά το Μοναστηράκι και είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός, χωμένος μέσα στο πράσινο, ο οποίος δένει αρμονικά με το ομώνυμο χωριό, με τα σπιτάκια του απλώνεται από πάνω.

Από την παραλία του Αγίου Νικολάου, άλλωστε, φαίνεται και το πανέμορφο μικρό νησάκι του Αγίου Νικολάου, πάνω στο οποίο είναι χτισμένο και το μικρό εκκλησάκι που έδωσε το όνομά του στην περιοχή.

Στο χωριό, επίσης, ξεχωρίζουν τα καϊκάκια και μικρότερες βάρκες ιδιωτών, ενώ το χωριό πριν λίγα χρόνια είχε διασύνδεση με φέρυ μποτ και με το λιμάνι του Αιγίου. Πλέον έχουν μείνει οι βαρκούλες και τα καΐκια που κάνουν τις διαδρομές παραλιακά ή ακόμα και για προμήθειες μέσω θαλάσσης.

Στην παραλία του Αγίου Νικολάου θα βρείτε ψιλό βότσαλο, ενώ οι θάλασσα είναι πεντακάθαρη. Γεγονός που επαληθεύουν και οι αχινοί σε αρκετά βραχώδη σημεία.

Το νερό της θάλασσας αλλάζει αποχρώσεις, ανάλογα με τη σύσταση του βυθού. Σε άλλα σημεία συναντά κανείς άμμο, ενώ τα βράχια που καταλήγουν μέσα στη θάλασσα προκαλούν ένα ανοιχτό γαλάζιο, άλλες φορές τιρκουάζ και σκούρο πράσινο χρώμα που παραπέμπει σε τροπικές παραλίες του εξωτερικού.

Στον οικισμό μπορεί να βρει κανείς ότι θέλει. Η παραλία της Τολοφώνας και 1 χιλιόμετρο πιο μακρυά η Ερατεινή προσφέρουν πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια και προτάσεις για φαγητό, με τοπικές γεύσεις και εκλεκτά πιάτα.

Υπάρχουν όμως και beach bar στην περιοχή, για εκείνους τους αμετανόητα πιστούς στις επιταγές του καλοκαιριού, της mainstream μουσικής και φυσικά όλων όσων συνεπάγεται ένα καλό στέκι νεολαίας. Πολλοί επισκέπτες από την Αθήνα τιμούν την περιοχή κάθε χρόνο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight