Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Ξεκινά έκθεση της 4art+ με τίτλο «Από τον Ίκαρο στον Αρχάγγελο»

Πάτρα: Ξεκινά έκθεση της 4art+ με τίτλο ...

Συμμετέχουν 41 εικαστικοί δημιουργοί από την Αχαΐα

Έκθεση με θέμα «Από τον Ίκαρο στον Αρχάγγελο» διοργανώνει η 4ART +, στον χώρο της Αγοράς Αργύρη, στην οδό Αγίου Ανδρέου και Ζαίμη στην Πάτρα. Τα εγκαίνια θα γίνουν αυτή την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 στις 20.00 το βράδυ και η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 23 Ιανουαρίου 2017.

''Μια Ζωή ολόκληρη Αγωνίστηκα για αυτό που λέμε «Ελληνικότητα». Και που δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας τρόπος να Βλέπεις και να Αισθάνεσαι τα πράγματα, είτε στην κλίμακα τη μεγάλη είτε στην Ταπεινή.... Το παν είναι η Ευγένεια και η Ποιότητα, σε αντίθεση με το μέγεθος και την ποσότητα που χαρακτηρίζουν τη Δύση. Γιατί εκεί βρίσκεται η Διαφορά...." - Οδυσσέας Ελύτης.

Η 4art+  με χορηγό  την  Δημοτική Πινακοθήκη, Πολιτιστικό Τομέα του Δήμου Πατρέων δημιούργησαν μια δράση που ελπίζουμε  να σας γεμίσει  με την ένταση και την ανάταση της δημιουργικής διαδικασίας, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Από 13 έως 23 Γενάρη στην Αγορά Αργύρη θα παρουσιαστεί η θεματική ομαδική έκθεση «Από τον Ίκαρο στον Αρχάγγελο».

Πρόκειται για μία έκθεση εικαστικού χαρακτήρα που προσπαθεί να απεικονίσει και αντλήσει ταυτόχρονα , θέματα από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας.

Μία  δράση που αγκαλιάζει την πόλη της Πάτρας, κινητοποιεί νέους αλλά και φτασμένους καλλιτέχνες, παράγει πρωτότυπο έργο & παρεμβαίνει εικαστικά δρώμενα της πόλης μας, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

Μετά από δημόσια πρόσκληση της 4art+, οι εικαστικοί Δημιουργοί, 41 συνολικά, καταξιωμένοι αλλά και νέοι πρωτοεμφανιζόμενοι καλλιτέχνες, από την περιοχή της Αχαΐας, ανταποκρίθηκαν & εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να λάβουν μέρος σε μια διαδικασία ενιαίας δράσης - έκφρασης.

41 Εικαστικοί Δημιουργοί, με πολλαπλάσια  πρωτότυπα έργα, συνενώνονται  σε μια αξιόλογη εικαστική έκθεση  που εμπεριέχει την φωτογραφία, την ζωγραφική, την γλυπτική, τα εικαστικά περιβάλλοντα & τέλος τις κατασκευές.

Όλες οι εικαστικές τάσεις συνιστούν μία ενιαία  έκθεση  που διαπερνά την πόλη μας, δημιουργώντας διάλογο για την Ελληνικότητα  στην τέχνη με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων.

«Με την έκθεση αυτή και το θέμα που διαλέξαμε , θέλουμε να τιμήσουμε την εικαστική δημιουργία της πόλης μας  και να φέρουμε κοντά μας το κοινό της Πάτρας, αποδεικνύοντας στην πράξη  ότι η τέχνη  ενώνει….».

Η συγκεκριμένη έκθεση φιλοδοξεί , να αποτελέσει έναυσμα για  την ανταλλαγή απόψεων, γνώσης και εμπειριών, ανάμεσα στους καλλιτέχνες  και το κοινό   και να παρουσιάσει   το πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής μας στην δύσκολη εποχή που διανύουμε ...

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 9 π.μ. έως 1 μ.μ. & 5 έως 9 μ.μ.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι εξής καλλιτέχνες:

AΜΥΡΑΛΗ ΑΛΙΚΗ , ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΗΣ ,ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ ΜΑΚΗΣ ,ΒΕΛΑΩΡΑΣ ΧΑΡΗΣ ,ΒΟΛΙΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ,ΒΟΥΡΔΟΥΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ,ΒΟΥΡΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ,ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ,ΓΚΑΤΖΟΥΝΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ,ΓΚΟΥΛΙΟΥΜΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ ,ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΑ ,ΔΙΠΛΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ,ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ ΡΟΥΘ ,ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ,ΚΑΠΙΝΙΑΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ,ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ  ΦΩΤΕΙΝΗ , ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ,ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΑΝΝΑ ,ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ,ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΑ ΤΟΤΑ ,ΚΟΝΤΟΓΛΗ ΤΙΝΑ ,ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗ ΒΑΣΩ , ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ ΑΓΓΕΛΑ , ΜΠΑΜΠΙΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ,ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΣ ,ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΗΣ , ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΗΜΙΝΑ ,ΠΑΠΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ,ΠΟΥΛΗ ΣΟΦΙΑ ,ΠΡΕΣΣΑΣ ΝΙΚΟΣ ,ΠΡΙΤΣΑΠΙΔΟΥΛΑ –ΒΛΑΧΟΣΤΑΘΗ ΚΟΡΙΝΑ ,ΡΟΥΝΤΖΟΜΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ,ΣΙΩΖΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ,ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΝΤΙΑ ,ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ,ΤΗΛΙΓΑΔΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ,ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ,ΤΡΥΠΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ,ΤΣΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ,ΦΙΛΛΙΠΟΠΟΥΛΟΥ ΕΜΜΕΛΕΙΑ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture