Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΑΡΚΟ AREA SYNEST ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΑΙΓΕΙΡΑ- ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΕΧΕΙ ΣΤΟΛΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΑΡΚΟ AREA S...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Με κουνελοχωριό, λίμνη με πάπιες, μουσείο, καλικάντζαρους και ελαφονεράιδες!

Ωρα να ξεσηκώσουμε τους φυσιολάτρες αναγνώστες: Εκμεταλλευτείτε τις γιορτινές μέρες για να περιηγηθείτε στο Θεματικό Πάρκο Συνεβρού Area Synest  στην ορεινή Αιγείρα (λιγότερο από μια ώρα από την Πάτρα, μιάμισι ώρα από Αθήνα). Σε ένα εκπληκτικό τοπίο όπου βασιλεύουν οι φυλλωσιές του δάσους και οι ήχοι των πουλιών, «στήθηκε» ένα ζωντανό παραμύθι για την ελληνική χλωρίδα, πανίδα και παράδοση. Ο ιδιώτης δημιουργός του πάρκου Μαρτίκ Μανικιάν οραματίστηκε ένα οδοιπορικό- σκηνικό που θα ξεμυαλίσει μικρούς και μεγάλους αναδεικνύοντας τα ωραία της αγροτικής ζωής και κουλτούρας.

 

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ

 

Μέσα στην ειδυλλιακή φύση και τα πέτρινα κτίσματα, ο εμπνευστής του πάρκου, παρουσιάζει τη μεγάλη Φωλιά, για να συνδέσει την ζωή των πουλιών με τον επισκέπτη. Επίσης τον Περιστερώνα, το Κοτοχωριό, τα αγριόπουλα, το Κουνελοχωριό με τα παγώνια, την Εξέδρα με θέα στο δάσος, την λίμνη με τις πάπιες, το σπίτι του κυρ-Μένιου. Η ξενάγηση ολοκληρώνεται με το περπάτημα μέσα στο δάσος, δίπλα στον Κριό ποταμό μέχρι το δικό τους Πανταβρέχει, μια σπηλιά από όπου στάζει νερό όλο τον χρόνο!

Στην θέση του παλιού καφενείου του χωριού, αναστηλώθηκε το Λαογραφικό Μουσείο, με αναβίωση του Παραδοσιακού Καφενέ, σημείο κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής του χωριού, τα επαγγέλματα που χάθηκαν, με την εκβιομηχάνιση και την αστυφιλία, τις αναφορές στον αγροτικό τρόπο ζωής και την αναβίωση της αγροτικής κατοικίας. ( Έχει γίνει ιδιαίτερη αναφορά, στον λόγιο κληρικό Ανδρόνικο Δημητρακόπουλο, που γεννήθηκε στο Συνεβρό και πέθανε στην Λειψία της Γερμανίας 42 ετών και έγραψε σχετικά με το Σχίσμα των Εκκλησιών. Τα συγγράμματά του φυλάσσονται στην Μονή Ταξιαρχών του Αιγίου). Στον ιδιαίτερα καλαίσθητο «χώρο Γεύσεων και Χαλάρωσης» μπορείτε να ξεκουραστείτε και να γευτείτε πιάτα Ελληνικής και Αρμένικης παραδοσιακής κουζίνας, γλυκά και ελληνικό καφέ.

ΤΟ ΝΤΕΚΟΡ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Όλος ο χώρος, έχει στολιστεί Χριστουγεννιάτικα. Οι  Καλικάντζαροι έχουν κάνει κατάληψη στην Είσοδο και στην Φωλιά, οι Νάνοι μας οδηγούν στην Παγωμένη Πόλη που στήθηκε μέσα στο Θερμοκήπιο, οι ψαλμοί ηχούν στην Θεατρική Φάτνη, και οι Ελαφονεράιδες ζουν κοντά στην λίμνη.

 

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΜΕ

Το Θεματικό Πάρκο Συνεβρού Area Synest, βρίσκεται  στο 150ο χλμ, της Ε.Ο. Αθηνών Πατρών, στην έξοδο της Ακράτας και σε απόσταση 20 χλμ, νότια στον πρώην Δήμο Αιγείρας. Αφού περάσουμε τα δύο χωριά, τους Αμπελοκήπους και την Όαση, φτάνουμε στο Συνεβρό. Η σήμανση είναι καινούργια και σαφής, ο δρόμος ασφαλτοστρωμένος μέχρι την είσοδο του Πάρκου και η οδήγηση ασφαλής, με μοναδική θέα στην ποικίλη βλάστηση, τον ποταμό Κριό και το όρος Μαρμάτι. Σε 22 χλμ μακριά από το πάρκο βρίσκεται η περίφημη λίμνη Τσιβλού και σε 32χλμ η ελατόφυτη Ζαρούχλα.

 

ΕΚΔΡΟΜΕΣ- ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Γενική είσοδος 10 ευρώ και 5 ευρώ για τα παιδιά. Ισχύουν ειδικές τιμές για τα σχολεία.

Κάντε εγκαιρα την κράτησή σας για την μονοήμερη επίσκεψη, για να μπορούν να σας εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο.

Λειτουργεί 17/12/16 - 08/01/2017, από τις 10:00π.μ. έως 6:00μ.μ. ως Πάρκο  Χριστουγέννων.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6937097315 κα Άντα Σολδάτου.

Δείτε περισσότερα στο www.areasynest.gr & fb : Area Synest.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View