Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Δεκαέξι υποψηφιότητες για 7 ταινίες της, συγκέντρωσε στις φετινές Χρυσές Σφαίρες η εταιρεία διανομής Feelgood Entertainment

Δεκαέξι υποψηφιότητες για 7 ταινίες της,...

Ανάμεσα τους το «Manchester by the Sea» με 5 και η "Βαϊάνα" με 2 υποψηφιότητες

Τις υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες – Golden Globes 2017 ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας 12 Δεκεμβρίου 2016, η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών στο Χόλυγουντ, ενώ η απονομή έχει προγραμματιστεί να γίνει την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017, για να δώσει μετά την σκυτάλη στη μεγάλη βραδιά των φετινών βραβείων Όσκαρ.

Συνολικά 7 ταινίες σε διανομή της εταιρείας Feelgood Entertainment βρέθηκαν στην λίστα των υποψηφιοτήτων, ανάμεσά τους το Ανεξάρτητο φιλμ «Manchester by the Sea» του Kenneth Lonergan με 5 υποψηφιότητες στις βασικές κατηγορίες (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου και ερμηνειών για τον Casey Affleck και την Michelle Williams), η «Jackie» του Pablo Larrain με την Νάταλι Πόρτμαν στον ρόλο της Τζάκι Κένεντι, το «20th Century Women» του Mike Mills με την Ανέτ Μπένινγκ αλλά και ο «Αστακός – Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου για την ερμηνεία του Colin Farrell.

Με 5 λοιπόν υποψηφιότητες στις βασικές κατηγορίες (ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ, ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ, ΣΕΝΑΡΙΟΥ, ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ για την Michelle Williams και ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ για τον Casey Affleck) προηγείται το «Manchester by the Sea» του Kenneth Lonergan, ένα ήρεμων τόνων, στιβαρό δράμα χαρακτήρων όπου ένα αγόρι μετά τον θάνατο του πατέρα του θα χρειαστεί να συμβιώσει και να μεγαλώσει με τον θείο του. Στο ρόλο του θείου ένας εκπληκτικός Casey Affleck, μέχρι στιγμής μπροστά στις πρώτες βραβεύσεις των ενώσεων (New York, Washington, Gotham Awards). Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν επίσης η Michelle Williams και ο Kyle Chandler, και έκανε το ντεμπούτο της τον περασμένο Ιανουάριο στο Φεστιβάλ του Σάντανς στη Γιούτα, θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 16 Φεβρουαρίου 2017 και αναμένεται να την δούμε και στην Πάτρα.

Φορτωμένη ήδη με δεκάδες έξοχες κριτικές, η «Jackie» του Pablo Larrain επικεντρώνεται στην Jacqueline Kennedy, όπου μετά την δολοφονία του συζύγου της και Προέδρου της Αμερικής, παλεύει με το πένθος και την αγωνία να παρηγορήσει τα παιδιά της και να προσδιορίσει την πολιτική κληρονομιά του συζύγου της. Η κομψή και μυστηριώδης Πρώτη Κυρία, που υποδύεται αριστοτεχνικά η Natalie Portman, η οποία κέρδισε υποψηφιότητα ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥ στην κατηγορία ΔΡΑΜΑ, έγινε αυτόματα ένα παγκόσμιο είδωλο. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 5 Ιανουαρίου 2017.

Το «20th Century Women» του Mike Mills φέρνει την Annette Benning, την Elle Fanning και την Greta Gerwig σε μια ιστορία που τοποθετείται στη βόρεια Καλιφόρνια στα τέλη του 1970, όπου τρεις διαφορετικές γενιές θα διαχειριστούν την αγάπη και την ελευθερία μιας εποχής που μοιάζει ικανή να αλλάξει τα πάντα. Ο σκηνοθέτης του υπέροχου «Beginners» επιστρέφει μετά από 6 χρόνια σε ένα νοσταλγικό δράμα που ορίζει την Annette Benning σημαιοφόρο της φετινής κούρσας. Η ταινία κέρδισε 2 υποψηφιότητες: ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ ή ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ και ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ για την Annette Benning και θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 9 Μαρτίου 2017.

Στη «Florence Φάλτσο Σοπράνο» (φιλμ που στην Πάτρα είδαμε το περασμένο καλοκαίρι στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο), η καλύτερη ηθοποιός στον κόσμο υποδύεται τη χειρότερη τραγουδίστρια στον κόσμο. Η τρεις φορές βραβευμένη με Όσκαρ Meryl Streep ενσαρκώνει τη Florence Foster Jenkins, μια τουλάχιστον κακόφωνη, καλτ τραγουδίστρια όπερας που «μεσουράνησε» στη Νέα Υόρκη τις δεκαετίες του ’30 και του ’40. Το κωμικό δράμα του Stephen Frears που κυκλοφόρησε στις 16 Ιουνίου κέρδισε 4 υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα: ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΓΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ ή ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ, Α’ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ για την Meryl Streep, Α’ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ για τον Hugh Grant αλλά και Β’ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ για τον Simon Helberg.

O «Αστακός» του Γιώργου Λάνθιμου, που τιμήθηκε με το Ειδικό βραβείο της Επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών και κυκλοφόρησε στις αμερικανικές αίθουσες τον περασμένο Μάρτιο, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 8 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις, κέρδισε την υποψηφιότητα ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ για τον Colin Farrell στην ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ ή ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ. Η ιστορία του Γιώργου Λάνθιμου και του Ευθύμη Φιλίππου τοποθετείται σε ένα άχρονο μέλλον όπου οι μοναχικοί άνθρωποι θα πρέπει να βρουν το ταίρι τους, ειδάλλως θα μεταμορφώνονται σε ζώο της επιλογής τους.

*Είναι πολύ πιθανό, όπως λέγεται η ταινία να πάρει υποψηφιότητα στα Όσκαρ για καλύτερο σενάριο.

Στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων, η Disney πρωτοστατεί όπως ήταν αναμενόμενο στις υποψηφιότητες με 2 ταινίες. H «Βαϊάνα/Moana» που θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 22 Δεκεμβρίου 2016 και θα δούμε και στην Πάτρα (στο Πάνθεον και στα Στερ) και αφηγείται την ιστορία μιας ριψοκίνδυνης έφηβης που σαλπάρει σε μια τολμηρή αποστολή για να σώσει το λαό της, κέρδισε 2 υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα. Εκτός από εκείνη για την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ, καρπώθηκε και την υποψηφιότητα για το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ (How Far I’ll go της Lin-Manuel Miranda). Στην τολμηρή αυτή αποστολή, η Βαϊάνα θα συναντήσει τον κάποτε ισχυρό ημίθεο Μάουι, που θα την καθοδηγήσει στο να γίνει μια εξαιρετική εξερευνήτρια και μαζί θα ανακαλύψουν τον ορισμό της φιλίας.

Από την άλλη, η «Ζωούπολη» που είχε κάνει μεγάλη επιτυχία στις αίθουσες όταν προβλήθηκε την περασμένη άνοιξη, μας ξεναγεί σε έναν απίστευτο κόσμο που φιλοξενεί απολαυστικούς χαρακτήρες και τα πιο εντυπωσιακά τοπία που έχουμε δει, συγκεντρωμένα σε μία ταινία κινουμένων σχεδίων. Η ταινία, επίσης υποψήφια για 11 βραβεία Annie (βραβεία για ταινίες animation), θα διαγωνιστεί στις Χρυσές Σφαίρες στην κατηγορία της ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture