Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου "Τα Δύο Βήτα" της Α. Κακούρη στην Πάτρα

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την εκδήλωση παρουσίασης ...

Την Τετάρτη το βράδυ η Πατρινή συγγραφέας θα βρίσκεται στον "Ιανό" στην οδό Σταδίου στην Αθήνα

Σε μια συζήτηση που είχε έντονο ιστορικό και κοινωνικό ενδιαφέρον εξελίχθηκε, όπως αναμενόταν, η εκδήλωση παρουσίασης του καινούριου βιβλίου της Πατρινής συγγραφέως Αθηνάς Κακούρη «Τα δύο Βήτα» που έγινε με την διοργανωτική σφραγίδα των εκδόσεων Καπόν και του βιβλιοπωλείου «Το Δόντι» την περασμένη Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου το βράδυ στην αίθουσα του Ωδείου της Φιλαρμονικής Εταιρίας Πατρών, στην οδό Ρ. Φεραίου και Γκότση.

Οι τοποθετήσεις της ιστορικού και δημοσιογράφου Χαρίκλειας Δημακοπούλου και του δικηγόρου – συγγραφέα Χρήστου Μούλια, για την περίοδο του εθνικού διχασμού και των γεγονότων της περιόδου 1910 – 1915, αφού τόνισαν την αξία της συγγραφής τέτοιων βιβλίων, εστίασαν στην ανάγκη να κατανοήσουμε το παρελθόν χωρίς προκαταλήψεις, με ψυχραιμία και γνώση των γεγονότων.

Η έντονη διαμάχη ανάμεσα στο βασιλιά Κωνσταντίνο και τον Ελευθέριο Βενιζέλο (που αποτελούν και τα «δύο Βήτα» του βιβλίου) χάραξε την ελληνική κοινωνία των πρώτων δεκαετιών του 20ού αιώνα, με τις συνέπειες αυτής κρίσης και του διχασμού να φτάνουν ως τις μέρες μας. Ιδιαίτερη εντύπωση και σχόλια προξένησε αυτό που ειπώθηκε στην εκδήλωση από την κυρία Χαρίκλεια Δημακοπούλου ότι πολλά από τα επίσημα αρχεία που θα φώτιζαν αυτά τα γεγονότα, παραμένουν ακόμα αταξινόμητα και απροσπέλαστα στους ερευνητές.

Η ίδια η Αθηνά Κακούρη μελετούσε, όπως είπε, επί πολλά χρόνια τη συγκεκριμένη περίοδο θέλοντας να δώσει μια άλλη διάσταση απέναντι στην αντίληψη που έχει επικρατήσει, η οποία δικαιώνει τον Ελευθέριο Βενιζέλο και καταδικάζει τον Κωνσταντίνο ως Γερμανόφιλο.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό η εκδότρια Ραχήλ Καπόν και η φιλόλογος Μίνα Πετροπούλου, εκπροσωπώντας το Σύνδεσμο Φιλολόγων Περιοχής Πατρών.

Στο μεταξύ στο πλαίσιο των «Συναντήσεων με Συγγραφείς» που φιλοξενούνται κάθε μήνα στο CAFÉ του ΙΑΝΟΥ, στην οδό Σταδίου στην Αθήνα, ο Νίκος Θρασυβούλου θα συναντήσει και θα συνομιλήσει την Τετάρτη 14/12/2016 στις 20.30 με την Αθηνά Κακούρη, για το έργο της ενώ μαζί θα σχολιάσουν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Παράλληλα θα γίνει αναφορά και στο νέο ιστορικό της μυθιστόρημα «Τα Δύο Βήτα».

Στην εκδήλωση θα τεθούν και ερωτήματα από το κοινό.

Είσοδος ελεύθερη.

Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι ο Βήμα FM.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture