Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: "Εικαστικό Αφιέρωμα στο Ολυμπιακό Έτος 2016"

Πάτρα: "Εικαστικό Αφιέρωμα στο Ολυμ...

Για τη στήριξη της ανάδειξης από την UNESCO του Ολυμπιακού Ύμνου του Κωστή Παλαμά

Κάτι ξεχωριστό θα συμβεί στην Πάτρα την Τετάρτη, ημέρα Παν-πατραϊκής διακήρυξης για την στήριξη της ανάδειξης από την UNESCO του Ολυμπιακού Ύμνου του συμπολίτη μας Κωστή Παλαμά, ως Παγκόσμια Πολιτιστική κληρονομιά.

Ο γνωστός σε όλους μας για τις επί τριακονταετία, Πολιτιστικές, Καλλιτεχνικές και Κοινωνικές του εκδηλώσεις, ο Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» υπό την Αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, με την συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού φορέα «Πολιτεχνόπολη Μαρσύας και την συνεργασία του γνωστού Επιμορφωτικού και Θεραπευτικού φορέα Κίνηση «Πρόταση» για έναν άλλο τρόπο ζωής, έχουν την τιμή και την χαρά να προσκαλέσουν όλους τους φίλους της τέχνης και του πολιτισμού, στην εκδήλωση Τέχνης και Πολιτισμού με τίτλο « Εικαστικό Αφιέρωμα στο Ολυμπιακό έτος 2016» με δημιουργίες σημαντικών Πατρινών Ζωγράφων.

Σκοπός του συλλόγου είναι: Να στηρίξουμε όλοι μαζί την ανάδειξη από την UNESCO του Ολυμπιακού ύμνου του Κωστή Παλαμά ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά! Να τιμήσουμε τις επετείους των διαχρονικών και οικουμενικών συμβόλων του Ολυμπισμού: 120 χρόνια του Ολυμπιακού ύμνου του συμπολίτη μας Κωστή Παλαμά και τα 80 χρόνια από την έναρξη του θεσμού της λαμπαδηδρομίας.

Σε αυτή την εκδήλωση η στήριξη για την ανάδειξη του Ολυμπιακού ύμνου και η τιμή στα οικουμενικά αυτά σύμβολα θα αποδοθεί με τους έγγραφους χαιρετισμούς του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κου Προκόπη Παυλόπουλου του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών κου. Αθανάσιου Βαλτινού και του Προέδρου του Δ.Σ του Μουσείου Ακρόπολης.κου. Δημήτριου Παντερμαλή Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Εκθεσιακό χώρο των Παλαιών Δημοτικών Λουτρών την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 19:30 το απόγευμα.

Όσοι παρεβρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν την έκθεση με τις δημιουργίες σημαντικών Πατρινών ζωγράφων καθώς και να προμηθευτούν σε ειδική τιμή το βιβλίο – λεύκωμα με τίτλο “ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΥΜΝΟΣ – ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ”

Η Συμμετοχή όλων με την υπογραφή τους στο ιστορικό κείμενο της διακήρυξης της αναγνώρισης, στο βιβλίο ενθυμημάτων που θα διατίθεται στην εκδήλωση, αποτελεί ισχυρό μέσον πίεσης για την στήριξη της αναγνώρισης απο τους αρμόδιους της UNESCO.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture