Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

Το ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος στην εφαρμοσμένη έρευνα – «Νίκησε» και το κόκκινο σκαθάρι!

Το ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος στην εφαρμοσμένη...

Εκδήλωση στο πλαίσιο του 16ου forum ανάπτυξης

Με 19.000 φοιτητές και εξαπλωμένο σε 6 πόλεις το ΑΤΕΙ της Δυτικής Ελλάδος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας μετά από αυτό της Αθήνας. Οι υπηρεσίες που παρέχονται προς τους φοιτητές, αλλά και το ερευνητικό αντικείμενο που παράγεται σε συγκεκριμένους τομείς που έχουν άμεση σχέση με την παραγωγική διαδικασία της περιοχής, αναλύθηκαν σε συνεδριακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο 19ο Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας.

Για τη δυναμική του τεχνολογικού εκπαιδευτικού ιδρύματος μίλησε ο Σπύρος Συρμακέσης αναπληρωτής πρόεδρος Έρευνας και Ανάπτυξης.

Στα οφέλη της Πρακτικής Άσκησης των Φοιτητών αναφέρθηκε ο Στέφανος Τσινόπουλος επίκουρος καθηγητής τμ. Μηχ. Μηχανικών ΤΕ. Πρόκειται για υποχρεωτική διαδικασία έξι μηνών, κατά την οποία παρέχεται στο φοιτητή συμβολική αμοιβή από την επιχείρηση, αλλά συντελεί στην πλήρη εναρμόνιση των φοιτητών στο εργασιακό περιβάλλον και ανοίγει ορίζοντες συνεργασίας μετά την ολοκλήρωση της περιόδου πρακτικής άσκησης.

Τις  υπηρεσίες που παρέχει η Βιβλιοθήκη στους χρήστες της απαρίθμησε η Σία Αταμέγκου αν. προϊσταμένη τμ. Εκδόσεων και βιβλιοθήκης. Είναι κατανεμημένη στις πόλεις που λειτουργεί το ΑΤΕΙ και καταγράφει περί τους 7000 δανεισμούς ανά έτος.

Σε ό,τι αφορά την εφαρμοσμένη έρευνα ο Κώστας Μπαταργιάς αν. καθηγητής τμ. ΤΕΧΝΑΛΥΔ συνέδεσε την έρευνα με την παραγωγή παρουσιάζοντας τις εφαρμογές της στον τομέα της αλιείας και των ιχθυοκαλλιεργειών με απώτερο στόχο τη γενετική βελτίωση.  Ειδικότερα για τον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών ανέφερε ότι μπορεί να δώσει έως και 3.000 άμεσες θέσεις εργασίας.

Η Ειρήνη Καραναστάση επ καθηγήτρια τμήματος Τεχν Γεοπώνων αναφέρθηκε στην έρευνα και  την καινοτομία στη φυτοπροστασία και μεταξύ άλλων περιέγραψε τη μέθοδο που μπορεί να νικήσει το «κόκκινο σκαθάρι» που έχει προσβάλει τους φοίνικες της περιοχής κι έχει φτάσει ακόμη και στα μπαλκόνια. Η «θεραπεία» γίνεται με δενδροχειρουργική, διοχετεύεται «αντιβιοτικό» και  επιτυγχάνεται πλήρη ανάρρωση μέσα σε δυόμισι μήνες.

Στην πιστοποιημένη εκπαίδευση που παρέχεται από το ΑΤΕΙ στους μελλοντικούς  νοσηλευτές αναφέρθηκε ο Νίκος Στεφανόπουλος επικ. Καθηγητής τμ. Νοσηλευτικής περιγράφοντες τις σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις και άρτιο εξοπλισμό που καθιστούν τις σπουδές ποιοτικές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr