Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Από την Πέμπτη και στην Πάτρα σε Πάνθεον και Ster το "Inferno" με τον Τομ Χανκς

Από την Πέμπτη και στην Πάτρα σε Πάνθεον...

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν σε Βενετία, Κωνσταντινούπολη και Φλωρεντία

Από αυτή την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016 βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες η νέα πολυαναμενόμενη ταινία «Inferno» που βασίζεται στο πιο τελευταίο μπεστ σέλερ βιβλίο του 52χρονου Αμερικανού συγγραφέα Νταν Μπράουν. Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης και παραγωγός Ron Howard για την ταινία «A Beautiful Mind» του 2002, επιστρέφει λοιπόν στο «σύμπαν» του Νταν Μπράουν, με βασικό ήρωα και πάλι τον καθηγητή ιστορίας τέχνης και κρυπτογράφο Ρόμπερτ Λάνγκτον, τον οποίο το κοινό πρωτογνώρισε μέσα από τον «Κώδικα Ντα Βίντσι».

Η ταινία «Κώδικας Da Vinci» είχε παιχθεί στα μέσα Μαίου του 2006 (είχε προβληθεί και στο Πάνθεον της Πάτρας) και είχε σημειώσει τεράστια επιτυχία παρά τις συγκρατημένες κριτικές. Οι διεθνείς εισπράξεις έφτασαν τα 750 εκατομμύρια δολάρια ενώ το φιλμ «Οι Πεφωτισμένοι» σχεδόν τέσσερα χρόνια αργότερα πάλι του Ρον Χάουαρντ, πάλι με σενάριο από μπεστ σέλερ του Μπράουν και με τον Τομ Χανκς σταθερά πρωταγωνιστή, είχε φτάσει τα 450 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις. Λογικό λοιπόν είναι οι εμπορικές προσδοκίες και για το «Inferno» να είναι μεγάλες κι όλα δείχνουν πως η ταινία θα κάνει επιτυχία.

Στο «Inferno» (από αυτή την Πέμπτη θα προβάλλεται και στην Πάτρα στην 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Γούναρη που ξαναλειτουργεί και στα Στερ Σίνεμας στη Βέσο Μάρε σε διανομή της Feelgood), ο καθηγητής Robert Langdon βρίσκεται σε μια αποστολή όπου τα κρυμμένα στοιχεία οδηγούν στον μεγάλο Δάντη. Όταν ο Langdon ξυπνάει σε ένα ιταλικό νοσοκομείο με αμνησία, ενώνει τις δυνάμεις του με τη Sienna Brooks (Felicity Jones), μια γιατρό που ελπίζει να τον βοηθήσει να ανακτήσει τη μνήμη του. Μαζί ξεκινούν έναν αγώνα δρόμου διασχίζοντας την Ευρώπη, ενάντια στο χρόνο που απειλεί να φέρει στο φως μια θανάσιμη συνομωσία.

Στον ρόλο του αινιγματικού Bertrand Zobrist, ενός επιστήμονα που έχει διασπείρει έναν ιό προκειμένου να λύσει το πρόβλημα υπερπληθυσμού της γης, εμφανίζεται ο ηθοποιός Μπεν Φόστερ ενώ πρωταγωνιστούν ακόμα οι Irrfan Khan, Omar Sy και Sidse Babett Knudsen.

Το σενάριο από το δαιδαλώδες και πυκνογραμμένο βιβλίο του Νταν Μπράουν υπογράφει ο David Koepp.

Όπως ακούσαμε, μόνο ο «Κώδικας Ντα Βίντσι» έχει πουλήσει περισσότερα από 40 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως ενώ συνολικά τα βιβλία του Μπράουν έχουν αγγίξει σε πωλήσεις τα 100 εκατομμύρια αντίτυπα.

Τα γυρίσματα του «Inferno» σε σκηνοθεσία του 62χρονου Ρον Χάουαρντ έγιναν στην πόλη-μουσείο της Φλωρεντίας αλλά και στην Βενετία και την Κωνσταντινούπολη.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Διαβάστε ακόμα:

Έρχεται στις 13/10 στην Πάτρα το «Inferno» του Ρον Χάουαρντ με τον Τομ Χανκς - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture