Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο 33χρονος Έλληνας Μάικλ Παλαιοδήμος στα φετινά Όσκαρ με το υποψήφιο μικρού μήκους φιλμ «Stutterer»

Ο 33χρονος Έλληνας Μάικλ Παλαιοδήμος στα...

Είναι ο διευθυντής φωτογραφίας της 12 λεπτών ταινίας που θεωρείται και φαβορί για τη νίκη

Δεν υπάρχει περίπτωση σε μία χρονιά των Όσκαρ να μην υπάρχει κάποιος Έλληνας ή Ελληνοαμερικανός υποψήφιος και φέτος εκτός από τον 70χρονο Ελληνοαυστραλό Τζορτζ Μίλερ του «Mad Max, Ο Δρόμος της Οργής» που διεκδικεί το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας, υπάρχει ένας ακόμη Έλληνας, ένα νέο παιδί που υπογράφει τη διεύθυνση φωτογραφίας της μικρού μήκους Αγγλοιρλανδικής ταινίας «Stutterer» που είναι υποψήφια για το Όσκαρ της καλύτερης ταινίας μυθοπλασίας μικρού μήκους και μάλιστα λογίζεται εκ των φαβορί για τη νίκη στην τελετή της 28ης Φεβρουαρίου.

Ο λόγος λοιπόν για τον Μάικλ Παλαιοδήμο ο οποίος κυνήγησε το όνειρο του, να ασχοληθεί με την φωτογραφία και τη σκηνοθεσία, κι όπως είπε στο κανάλι Star πριν από περίπου δύο χρόνια ο συνεργάτης  του, ο Ιρλανδός σκηνοθέτης του φιλμ Benjamin Cleary, του έδειξε το σενάριο της ταινίας «Stutterer» και εκείνος ενθουσιάστηκε. Αυτό ήταν αρκετό έτσι ώστε οι δύο φίλοι να ξεκινήσουν αμέσως τα γυρίσματα με ελάχιστα χρήματα. Παραγωγοί στην 12 λεπτών ταινία είναι οι Serena Armitage και Shan Christopher Ogilvie και παίζουν οι Matthew Needham, Chloe Pirrie και Eric Richard.

«Όταν είχαμε αρχίσει και πηγαίναμε στα φεστιβάλ και σε κάποια κερδίζαμε, αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε ότι υπάρχει απήχηση στον κόσμο, ότι του αρέσει πολύ αυτή η ταινία»  ανέφερε ο ίδιος ο Μάικλ Παλαιοδήμος.

Το στόρι που περιγράφει το φιλμ είναι βγαλμένο από την εποχή μας. Δύο νέοι άνθρωποι που δεν έχουν συναντηθεί ποτέ, ερωτεύονται μέσα από τα social media. Και οι δύο πέφτουν θύματα κοινωνικού ρατσισμού καθώς εκείνος είναι τραυλός και εκείνη κωφάλαλη.

Ο Μάικλ Παλαιοδήμος είναι από τους νέους που άφησαν την Ελλάδα το 2011 για να κυνηγήσουν ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον. Σπούδασε κλινική βιοχημεία στην Αγγλία αλλά έμελλε να τον κερδίσει η αγάπη του για την φωτογραφία και τον κινηματογράφο.

Σήμερα στα 33 του χρόνια ο Μάικλ Παλαιοδήμος είναι υποψήφιος για Όσκαρ και στις 28 Φεβρουαρίου θα παραστεί στην 88η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ!

Η ταινία έχει ήδη διακριθεί με το βραβείο των London Critics Circle, του Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους του Λος Άντζελες, κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture