Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχονται στις 25 Φεβρουαρίου στις Πατρινές αίθουσες οι "Θεοί της Αιγύπτου"

Έρχονται στις 25 Φεβρουαρίου στις Πατριν...

Η ταινία βγαίνει ταυτόχρονα στην Ελλάδα με τις ΗΠΑ

To διαφημιστικό πόστερ φιγουράρει ήδη εδώ και μέρες στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, στην Ακτή Δυμαίων και η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016, πανελλαδικά, σε διανομή της εταιρείας Odeon.

O λόγος για το φιλμ «Οι Θεοί της Αιγύπτου – Gods of Egypt» σε σκηνοθεσία του 53χρονου Αυστραλού δημιουργού Alex Proyas με βασικό πρωταγωνιστή τον «Λεωνίδα» των «300», Τζέραλντ Μπάτλερ.

Μυθολογία και φαντασία ενώνουν τις δυνάμεις τους στην ταινία «Οι Θεοί της Αιγύπτου», μια φαντασμαγορική και περιπετειώδη μάχη για την αιωνιότητα που θα μας ταξιδέψει στην αρχαία Αίγυπτο!

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, σε αυτήν την εντυπωσιακή περιπέτεια δράσης (στις ΗΠΑ βγαίνει στις αίθουσες την Παρασκευή 26/2) που βασίζεται στην κλασική αιγυπτιακή μυθολογία, η επιβίωση του ανθρώπινου είδους κρέμεται από μία κλωστή, καθώς ο θνητός ήρωας Μπεκ ξεκινά ένα συναρπαστικό ταξίδι για να σώσει τον κόσμο και την πραγματική του αγάπη. Για να τα καταφέρει, θα χρειαστεί τη βοήθεια του παντοδύναμου θεού Ώρου σε μια αναπάντεχη συμμαχία ενάντια στον Σετ, τον αμείλικτο θεό του σκότους που έχει υφαρπάξει τον θρόνο της Αιγύπτου, βουτώντας την κάποτε ειρηνική και εύπορη αυτοκρατορία στο χάος και τις διαμάχες.

Καθώς η αγωνιώδης μάχη τους εναντίον του Σετ και των πολεμιστών του τούς φέρνει στην μετά θάνατον ζωή και τα ουράνια, ο θεός και ο θνητός πρέπει να περάσουν δοκιμασίες κουράγιου και αυτοθυσίας, αν θέλουν να ελπίζουν σε επικράτηση στην επική τελική σύγκρουση και απελευθέρωση του κόσμου από τον αδίστακτο δυνάστη τους.

Η ταινία λέγεται πως κόστισε κοντά στα 140 εκατομμύρια δολάρια ενώ ο σκηνοθέτης Άλεξ Πρόγιας είναι κυρίως γνωστούς στους σινεφίλ από τις ταινίες που έχει σκηνοθετήσει όπως «Το κοράκι-The Crow» (1994), «I, Robot» (2004), και «Knowing» (2009).

Λίγα λόγια για την ταινία

Η δύναμη των αρχαίων μύθων και η φαντασία μερικών από τους πιο ταλαντούχους εν ενεργεία κινηματογραφιστές ενώνονται στη συναρπαστική περιπέτεια φαντασίας «Οι Θεοί της Αιγύπτου», ένα ασίγαστο ψυχαγωγικό υπερθέαμα που μεταφέρει τους θεατές σε ένα σύμπαν γεμάτο από καταπληκτικούς ήρωες εν μέσω μιας επικής μάχης.

Φανταστείτε έναν κόσμο φτιαγμένο από πέτρα και βουτηγμένο στο χρυσάφι. Εκεί μέσα κατοικεί ο Σετ, σε ένα βασίλειο εναλλακτικό, σ’ έναν κόσμο στον οποίο οι αρχαίοι θεοί ζουν ανάμεσα στους θνητούς. Κι αυτή η συνύπαρξη κυλά αρμονικά, όσο επικρατεί η ειρήνη, αλλά η εμπιστοσύνη ανάμεσα στους ανθρώπους και τους θεούς δεν αργεί να καταστραφεί από τη ζήλεια και την προδοσία ενός ανεξέλεγκτου θεού. Και τότε, είναι απόλυτα σαφές, πως η καταστροφή ολόκληρου του κόσμου πλησιάζει, γιατί ο Σετ δεν είναι ένας απλώς θεός, αλλά ο πιο σκοτεινός και ανεξέλεγκτος τυφώνας, η προσωποποίηση του κακού και της μοχθηρίας.

Ο οραματιστής σκηνοθέτης Άλεξ Πρόγιας έχει δημιουργήσει μία Αίγυπτο που δεν έχουμε ξαναδεί και μας καλεί να ταξιδέψουμε μέσα σε μαγευτικά τοπία, παρέα με μυθολογικούς χαρακτήρες και ήρωες, χάρη σε μια διαχρονική ιστορία και την τελευταία λέξη της ψηφιακής τεχνολογίας.

Οι σεναριογράφοι Ματ Σαζάμα και Μπερκ Σάρπλες επιδίωξαν να δημιουργήσουν μια γεμάτη σασπένς περιπέτεια που εν μέρει αποτίει φόρο τιμής σε αρχετυπικούς μύθους και εν μέρει εφευρίσκει την δική της εκδοχή των μύθων αυτών. Η ταινία προσαρμόζει το παραμύθι του Ρα, Θεού του Ήλιου, του εκδικητικού γιου του, Σετ, και του έντιμου εγγονού του Ρα, Ώρου, ακολουθώντας την ιστορία ενός θαρραλέου θνητού που ενώνει τις δυνάμεις του με έναν θεό που έχει εκπέσει για να σώσει τον κόσμο από το χάος και την εξουσία ενός τύραννου.

Για τη δημιουργία του πλούσιου φανταστικού κόσμου της ταινίας εργάστηκαν αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο και μερικές από τις πιο πετυχημένες εταιρείες παραγωγής ειδικών εφέ.

Εκ των βασικών χαρακτήρων της ταινίας, είναι ο θεός Ρα (στο ρόλο ο 64χρονος Αυστραλός ηθοποιός Τζέφρι Ρας τιμημένος με Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου για τον «Σολίστα»).

Ο Πατέρας του Όσιρι και του Σετ, ο Ρα είναι ο Θεός του Φωτός και του Σύμπαντος. Έχει ως καθήκον να τραβά τον ήλιο πάνω από την μυθολογική Αίγυπτο στο τέλος κάθε μέρας. Κάνοντάς το αυτό, περνά στο χάος του Κάτω Κόσμου όπου πολεμά τον δαίμον Απόφις. Όταν τον νικά κάθε βράδυ, ο Ρα επιστρέφει στον κόσμο των ζωντανών, φέρνοντας μαζί του το φως μιας νέας μέρας. Ο Ρα είναι ο δημιουργός του κόσμου και ο απόλυτος φύλακάς του. Κατέχει γνώσεις πέρα από κάθε άλλο θεό ή θνητό και βλέπει το δώρο της ζωής ως μάθημα και ταξίδι. Στα μάτια του, ο Όσιρις και ο Σετ είναι ίσοι.

Τον Σετ ενσαρκώνει ο 47χρονος Σκωτσέζος σταρ Τζέραρντ Μπάτλερ.

Γιος του Ρα και θεός της Ερήμου, ο Σετ στοιχειώνεται από τη ζήλεια του για τον αδελφό του. Για τον Σετ, ο πατέρας του ξεκάθαρα προτιμά τον Όσιρις, τον Θεό της Φύσης και της Ζωής, τον οποίο βλέπει ως σοφό ηγέτη που διευκολύνει τη μετάβαση των ανθρώπινων ψυχών στη Μετά Θάνατον Ζωή. Ο Σετ πιστεύει ότι οι θνητοί είναι αναλώσιμοι και κατώτεροι των θεών, και βάζει την δύναμη, την εξουσία και τα υλικά αγαθά πάνω από οτιδήποτε άλλο.

Όσο για τον Ώρο εδώ θα συννατήσουμε τον 45χρονο Δανό ηθοποιό Νικολάι Κόστερ-Γουαλντάου.

Ο Ώρος είναι ο Άρχοντας του Αέρα. Η δύναμή του βρίσκεται στα μάτια του. Αν και το εγώ του αρχικά φουσκώνει από το γεγονός ότι είναι θεός, όσο περνά χρόνο με τον Μπεκ, ο Ώρος σιγά-σιγά μαθαίνει να σέβεται τους θνητούς και τελικά να τους συμπαθεί. Αυτό είναι κάτι που θα χρειαστεί αν θέλει να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του, Όσιρις, και να πάρει πίσω τον θρόνο από τον σφετεριστή Σετ.

Παίζουν ακόμα οι ηθοποιοί Μπρέντον Θουέιτς, Τσάντγουικ Μπόζμαν, Ρούφους Σούελ, Κόρτνεϊ Ίτον, κ.α.

Η διεύθυνση της φωτογραφίας είναι του Πίτερ Μένζις Τζ.

Η διάρκεια της ταινίας είναι περίπου 100 λεπτά.

*Στο μεταξύ αναφορικά με παράπονα που υπήρξαν ότι το καστ των ηθοποιών περιλαμβάνει κατά βάση λευκούς ηθοποιούς (υπάρχει βέβαια ο 39χρονος μαύρος ηθοποιός Τσάντγουικ Μπόζουμαν που διακρίθηκε το 2014 παίζοντας στο φιλμ "Get on up" τον μαύρο θρύλο της μουσικής Τσάρλι Μπράουν) ο σκηνοθέτης παραδέχτηκε πως οι επιλογές των ηθοποιών θα μπορούσαν να είναι διαφορετικές και με μεγαλύτερη "εθνογραφική" ποικιλία!

Οι φωτ. είναι της Summit Entertainment.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture