Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Είναι κατάρα ή μήπως ευλογία, να ζεις στην Ελλάδα;

Είναι κατάρα ή μήπως ευλογία, να ζεις στην Ελλάδα;
Νασόπουλος Νάσος

Του Νάσου Π. Νασόπουλου

Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι Ευρωπαίοι, βλέποντας όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, θα θεωρούν ότι το να ζεις στην Ελλάδα, αυτή την περίοδο είναι κάτι σαν κατάρα.

Με την υπερβολική διόγκωση που δίνουν στα γεγονότα, κάποια ξένα ΜΜΕ (ναι δεν συμβαίνει μόνον εδώ), πολλοί Ευρωπαίοι θεωρούν ότι στη χώρα μας, έχει πέσει μαζική πείνα, ότι οι άνθρωποι κλαίνε και οδύρονται, ότι δεν έχουν φάρμακα και ότι αντί για χαρτί υγείας χρησιμοποιούν εφημερίδες (θυμόσαστε οι μεγαλύτεροι, τέτοια έλεγαν και σε μας ότι συνέβαιναν στην άλλοτε κραταιή Σοβιετική Ένωση).

Σίγουρα, υπάρχουν πολλοί που υποφέρουν, αλλά για τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων και παρά τις δυσκολίες, το να ζουν σε αυτή τη χώρα δεν είναι κατάρα, είναι ευλογία.

Στενοχωριέσαι, προβληματίζεσαι, αγχώνεσαι, αλλά έχεις τη δυνατότητα να πας σε μια θάλασσα και να κάνεις ένα μπάνιο. Δίπλα σου βρίσκεται.

Έχεις τη δυνατότητα να πεταχτείς μέχρι το χωριό σου, να αλλάξεις παραστάσεις και να γυρίσεις και με κανένα ζαρζαβατικό.

Ακόμα και στις ουρές των ATM’s οι Έλληνες έκαναν φιλίες, δημιούργησαν κοινωνικές σχέσεις. Εκεί, στις ουρές, αναστήθηκε κατά κάποιο τρόπο το μοντέλο της παλιάς γειτονιάς. Στις δεκαετίες του ’70 και του ’80 (και αργότερα σε πολλές γειτονιές) οι Έλληνες έβγαιναν κάθε απόγευμα μπροστά από το σπίτι τους, συναντούσαν τους γείτονές τους και έπιαναν κουβεντολόι, ως τα μεσάνυχτα. Τώρα, το κάνουν μπροστά από τα  ATM’s. Έστω κι έτσι, εκδηλώνουν την κοινωνικότητά τους.

Έχει αυτή η χώρα, ήλιο, θάλασσες, ωραία ηλιοβασιλέματα, απίστευτα φεγγαρόφωτα που σου δημιουργούν τη διάθεση να βγεις, να συναναστραφείς, να ζήσεις. Έστω και φτωχικά, έστω και δίχως μία στην τσέπη, αν δεν σε πάρει από κάτω, έχεις επιλογές να δώσεις λίγο χρώμα στη γκρίζα καθημερινότητά σου.

Αυτά βλέπουν ο Σόιμπλε και κάποιοι Ευρωπαίοι, που ζουν μέσα σε ένα μουντό περιβάλλον που σου τσακίζει το ηθικό.

Δεν είναι κατάρα να ζεις σε αυτή τη χώρα, ευλογία είναι. Κι αν είχαμε προσέξει και αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα που διαθέτουμε, ίσως δεν θα βρισκόμασταν σήμερα στην οικονομική κατάσταση που βρισκόμαστε. Αλλά, ποτέ δεν είναι αργά, να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Κι αν τα βάλουμε και φτάσουμε στο σημείο να μην υπάρχουν δίπλα μας άνθρωποι που πεινάνε και δυστυχούν τότε θα είμαστε μια αξιοζήλευτη χώρα…

Δεν πτοούνται από τις πολιτικές εξελίξεις οι Πατρινοί - Οι παραλίες γεμίζουν ασφυκτικά καθημερινά - ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις