Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πέθανε ο μεγάλος Γάλλος συγγραφέας Bernard Clavel

Πέθανε ο μεγάλος Γάλλος συγγραφέας Bernard Clavel

Σε ηλικία 87 ετών.

Ο μεγάλος Γάλλος συγγραφέας Bernard Clavel, που ήταν πολυγραφότατος, και το έργο του ήταν εμπνευσμένο από τον κοινωνικό ρεαλισμό και τις ρίζες του στη γαλλική γη, πέθανε σήμερα σε ηλικία 87 ετών, όπως ανακοίνωσε ο εκδότης του, Αλμπέν Μισέλ, που ενημερώθηκε από την οικογένειά του. Γεννημένος στις 29 Μαΐου του 1923 στο Λονς-λε-Σονιέ, στην ανατολική Γαλλία, από ταπεινή οικογένεια, έγινε μαθητευόμενος φούρναρης στα 14 του χρόνια, και στη συνέχεια ως αυτοδίδακτος άσκησε τα πολλά επαγγέλματα, για να γίνει τελικά δημοσιογράφος το 1950.

Τα πρώτα χρόνια της συγγραφικής του καριέρας υποστηρίχθηκε από τους Ερβέ Μπαζέν και Μαρσέλ Αϊμέ, και το πρώτο του μυθιστόρημα «Ο εργάτης της νύχτας», που κυκλοφόρησε το 1956, σηματοδότησε την αρχή ενός σημαντικού έργου, που αποτελείται από εκατοντάδες τίτλους, με παραμύθια και διηγήματα για τη νεολαία, σχεδόν 40 μυθιστορήματα, πολλά έπη, δοκίμια και ποιήματα.

Το 1968 του απονεμήθηκε το Βραβείο Γκονκούρ για το έργο του «Τα φρούτα του χειμώνα». Εξελέγη στην Ακαδημία Γκονκούρ το 1971 και παραιτήθηκε έξι χρόνια αργότερα.

Αρκετά από τα έργα του έχουν γίνει σενάρια για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture