Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η Πολυφωνική στο Πανελληνίο Συνέδριο Χορωδιών

Η Πολυφωνική  στο Πανελληνίο Συνέδριο Χορωδιών

Στη Ρόδο η φετινή 18η διοργάνωση

Αρχίζουν την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στη Ρόδο, οι εργασίες του 18ου Πανελληνίου Συνεδρίου Χορωδιών, που τη φετινή χρονιά οργανώνει η Χορωδία του Δήμου Πεταλούδων της νήσου [Πρόεδρος: Νίκος Παπανικόλας, Δ/νση: Φλώρα Πελεκάνου], με καλλιτεχνικό διευθυντή το γνωστό μαέστρο Κωστή Κωνσταντάρα. Κατά τη διάρκεια  του Συνεδρίου, που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή  το απόγευμα, θα παρουσιαστούν εισηγήσεις που αφορούν σε θέματα Καλλιτεχνικής και Διοικητικής μέριμνας των Ελληνικών Χορωδιών, από καταξιωμένους διευθυντές χορωδιών αλλά και διοικητικά στελέχη διαφόρων χορωδιακών συγκροτημάτων.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν συναυλίες με τις Μικτές Χορωδίες του Δήμου Πεταλούδων [Δ/νση: Φλώρα Πελεκάνου], του Δήμου Ρόδου [Δ/νση: Μιχάλης Καλαετζής] και της Χορωδίας της ΔΕΗ ΑΕ [Δ/νση: Κωστής Κωνσταντάρας].

Η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ, από την αρχή της καθιέρωσης του θεσμού  αυτού, έχει πρωτοστατήσει όχι μόνον ως προς τις συμμετοχές της αλλά και ως προς τις οργανώσεις της, με αρχή το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο [Πάτρα 1994] και κορύφωση το 1ο Διεθνές Συμπόσιο Χορωδιακής Μουσικής/15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χορωδιών, που οργάνωσε [από κοινού με την Πατραϊκή Μαντολινάτα], τον Απρίλιο του 2006, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, με τη συμμετοχή πέραν των 1.500 Συνέδρων και ερμηνευτών.

Στο φετινό Συνέδριο, μετέχει με 15μελή αποστολή, αποτελούμενη από Διοικητικά και Καλλιτεχνικά στελέχη, αλλά και χορωδούς της Μικτής Χορωδίας του Οργανισμού. Εκ των εισηγητών του Συνεδρίου, θα είναι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Λυκειάρχης Γιάννης Κόττορος, με θέμα: "Η σχέση του Εκκλησιαστικού μέλους με το Δημοτικό τραγούδι. Διαφορές και ομοιότητες". Παράλληλα, προεδρεύων μιας εκ των Συνεδριών του ΠΑΣΥΧΟ, θα είναι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οργανισμού Σταύρος Σολωμός.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture