Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μαλλιοτραβήγματα από ζευγάρι χθες βράδυ στη Λυσιστράτη στο Αρχαίο Ωδείο

Μαλλιοτραβήγματα από ζευγάρι χθες βράδυ ...

Ανατρεπτική η παράσταση από το Εθνικό καταχειροκροτήθηκε ο Χαραλαμπόπουλος

Με επεισοδιακό τρόπο, όπως ακριβώς συνέβη και στην Επίδαυρο ξεκίνησε η παράσταση της Λυσιστράτης χθες βράδυ στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας, στο πλαίσιο του 29ου Φεστιβάλ. Η παράσταση δεν κινήθηκε σε κλασικές φόρμες, ενώ η έναρξη έγινε με ιδιαίτερο τρόπο.

Το επιτυχημένο σκηνοθετικό εύρημα ήθελε, ένα νεαρό ζευγάρι από το κοινό, να διαπληκτίζεται έντονα. Η ένταση της φωνής του άνδρα και ο θυμός του ολοένα και μεγαλώνουν. Δεν συγκρατείται και απομακρύνει με βίαιο τρόπο, την κοπέλα από τις θέσεις των θεατών.

Οι περισσότεροι θεατές πείθονται. Θεωρούν το περιστατικό πραγματικό. Αρχίζουν να αποδοκιμάζουν τη συμπεριφορά του νεαρού. Μέχρι ο ηθοποιός Γιώργο Παπαγεωργίου, γιος της γνωστής ηθοποιού Φιλαρέτης Κομνηνού, να φτάσει στη σκηνή με τη συνάδελφό του, έχει ακούσει τα εξ αμάξης!

Κατά τα λοιπά γέλια και επαναλαμβανόμενα χειροκροτήματα προκάλεσε η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου "Λυσιστράτη". Τον πρωταγωνιστικό ρόλο κράτησε ο Αιγιώτης ηθοποιός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος χάρισε έντονο γελιο στο κοινό, που γέμισε το Ρωμαϊκό Ωδείο.

Τους βασικούς ρόλους, αν και γυναικείοι, τους κράτησαν άνδρες, ενώ τον Πρόβουλο υποδύθηκε ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης. Η παράσταση είχε σε μεγάλο μέρος της σύγχρονη διάσταση, γι' αυτό "επιστρατεύτηκαν", μεταξύ άλλων, πολλά τακούνια και άπειρα σουτιέv, για τις ενδυματολογικές ανάγκες του έργου.

Η σκηνοθεσία ήταν του Γιάννη Κακλέα και η μουσική του Πατρινού συνθέτη Σταύρου Γασπαράτου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture