Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας ζητά οι τράπεζες να ρίξουν 25 δισ. στην αγορά

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας ζητά οι τράπ...

Επιστολή στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου

Με θέμα: «υποχρεώστε τις τράπεζες να δώσουν τα 25 δισ. στην αγορά», ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας, απέστειλε σήμερα επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Η επιστολή έχει ως εξής:

"Κύριε υπουργέ,

παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και επιφύλαξη (το προηγούμενο πακέτο των 28 δισ., που ακόμα το περιμένουν οι μικρομεσαίοι), την πρόθεσή σας, να παρέχετε επιπρόσθετες εγγυήσεις ύψους 25 δισ. ευρώ στα δάνεια που χορηγούνται από τις Τράπεζες. Όπως έχουμε επισημάνει και σε επιστολή μας στην Υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη, εκφράζουμε και σε σας την οργή μας για τις τράπεζες, που αρνούνται να λάβουν υπόψη τους, τη γενικότερη κρίση, που επηρεάζει αρνητικά την αγορά και να διευκολύνουν τους μικρομεσαίους εμπόρους που έχουν οικονομική δυσκολία και τελικά είναι οι μόνες που ωφελούνται, αφού είναι αυτές που πήραν την κρατική ενίσχυση για να την διαθέσουν υποτίθεται στη συνέχεια στην πραγματική οικονομία!!!

Κύριε υπουργέ, στην ομιλία σας στη Βουλή, ανεβάσατε τους τόνους και ήσασταν εκείνος που είπατε, ότι θα αποτελεί προαπαιτούμενο η συγκρότηση σχεδίου πιστωτικής επέκτασης από κάθε τράπεζα που επιθυμεί να ενταχθεί στη ρύθμιση, ώστε τα χρήματα να μην τροφοδοτήσουν απλά τη στήριξη του ισολογισμού των τραπεζών, όπως συνέβη με το προηγούμενο πακέτο.

Συγκεκριμένα τονίσατε μεταξύ άλλων: «Με δεδομένο ότι η διατραπεζική αγορά δανείων θα παραμείνει κλειστή τους επόμενους μήνες, ερχόμαστε εμείς σήμερα, με την επέκταση του πυλώνα 2 κατά 25 δισ., τονίζοντας ότι το ποσό αυτό δεν αποτελεί ούτε στήριξη της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών, ούτε σημαίνει έκδοση ομολόγων από την πλευρά του Ελληνικού Δημοσίου. Είναι προφανές, όμως, ότι μία παρόμοια κίνηση δεν μπορεί να είναι μία κίνηση χωρίς αντίκρισμα και κάνουμε απολύτως σαφές, ότι η ρευστότητα αυτή θα δοθεί με ένα προαπαιτούμενο. Με την κατάθεση συγκεκριμένων σχεδίων πιστωτικής επέκτασης από κάθε τράπεζα χωριστά. Μόνον έτσι θα δοθούν τα χρήματα αυτά στις ελληνικές τράπεζες. Τα χρήματα αυτά πρέπει και θα πάνε στην πραγματική οικονομία. Τα χρήματα αυτά θα πάνε στην πιστωτική επέκταση, θα πάνε στις επιχειρήσεις και θα πάνε στα νοικοκυριά. Αυτός είναι ο στόχος της ελληνικής Κυβέρνησης και αυτό θα διασφαλιστεί με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις».

Ζητάμε ως έμπρακτη απόδειξη των ανωτέρω:

-Αλλαγή της αντικοινωνικής πολιτικής των Τραπεζών με άμεση εκχώρηση δανείων στους μικρομεσαίους και τα νοικοκυριά, που έχουν πραγματική ανάγκη

-Άμεσα να προχωρήσουν οι Τράπεζες, σε  εφαρμογή του Ν.3816/10, για «ρύθμιση  επιχειρηματικών και επαγγελματικών  οφειλών…»

-Άμεσα να εκχωρήσουν δάνεια του ΤΕΜΠΜΕ (φορολογική, ασφαλιστική ενημερότητα, τιμολόγια αγορών), εκταμίευση με δόσεις κ.α.

-Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τήρησης των ανωτέρω,  σε διαφορετική περίπτωση, να μην λάβουν ούτε ένα ευρώ!

-Να δημιουργηθεί ισχυρός κρατικός-τραπεζικός  πόλος, για να μπορείτε να ασκείτε πολιτική, σε όφελος της κοινωνίας και να μην είναι η πολιτεία δέσμια των Τραπεζών.

Κύριε Υπουργέ, ως Ε&Ε.Σ.Π., μεταφέρουμε και σε σας, όπως και στην κυρία Κατσέλη την οργή και την απόγνωση των συναδέλφων εμπόρων που βλέπουν το λουκέτο να έρχεται…

Οι συνθήκες επιβάλλουν, να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις σας για την οικονομία, να δοθούν άμεσα κίνητρα και να ενισχυθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, διότι σε διαφορετική περίπτωση, οι Τράπεζες θα μετατραπούν σε δυνάστες, που θα κυβερνούν ένα χρεοκοπημένο κράτος και μια χρεοκοπημένη κοινωνία".

ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΩΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ"

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά