Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Αποκρατικοποιήσεις ζητεί ο ΣΕΒ

Αποκρατικοποιήσεις ζητεί ο ΣΕΒ

«Οχι» σε άλλες περικοπές μισθών και σε αυξήσεις φόρων

Ευρύτατο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και άνοιγμα όλων των αγορών που θα σηματοδοτήσει οριστική «απόσυρση» του Δημοσίου από την επιχειρηματική δράση πρότεινε χθες στο πολυπληθές επιτελείο κορυφαίων υπουργών η διοίκηση του ΣΕΒ, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους εν όψει της ΔΕΘ. Οι άνθρωποι του ΣΕΒ υπογράμμισαν στον υπουργό Οικονομικών να μην επιβάλει νέους φόρους και να μην κάνει νέες περικοπές μισθών ενώ προχώρησαν και σε... ιδεολογική αντεπίθεση υπέρ της επιχειρηματικότητας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλο, το 2011 επιχειρήσεις και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα πληρώσουν το μεγαλύτερο κόστος, με λουκέτα και απολύσεις.

« Θα έχουμε τη χαριστική βολή σε μια οικονομία που τρεφόταν με δανεικά και κρατικές επιχορηγήσεις. Οι δυνατότητες νέων περικοπών και νέων φόρων έχουν εξαντληθεί κοινωνικά και πολιτικά » είπε ο κ. Δασκαλόπουλος, ο οποίος συνοδευόταν από τους αντιπροέδρους του ΣΕΒ κκ. Ε. Βιδάλη, Α. Καλλιτσάντση και Χ.Κυριαζή.
Ο κ. Δ. Δασκαλόπουλος ουσιαστικά ανέλυσε το «νέο μανιφέστο» των επιχειρηματιών προς τους υπουργούς Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου , Οικονομίας κυρία Λούκα Κατσέλη, Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου και Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη , που περιλαμβάνει νέα μορφή ανάπτυξης «παραγωγική και όχι καταναλωτική, εξωστρεφή και όχι επιδοτούμενη, ανταγωνιστική και όχι πελατειακή», όπως τους είπε χαρακτηριστικά.

Οι βιομήχανοι μίλησαν επίσης για ρητορεία που αναφέρεται συχνά σε «εργασιακό Μεσαίωνα» που επικρατεί στη χώρα μας σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: « Αντίθετα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, στην Ελλάδα επικρατεί... επιχειρηματικός Μεσαίωνας » και εξήγησαν ότι ηεπιχειρηματικότητα υφίσταται την ταλαιπωρία της γραφειοκρατίας, τα βάρη της υπερφορολόγησης, τον λαβύρινθο της πολυνομίας και τον κρατικό παρεμβατισμό.

ΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΕΜΠΟΡΟΙ
Να ρυθμιστούν τα χρέη προς την Εφορία Να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ το 2011 Να ρυθμιστούν οι ασφαλιστικές εισφορές Να επιδοτηθούν οι θέσεις εργασίας Να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση προγραμμάτων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ
Να μην αυξηθούν άλλο οι έμμεσοι φόροι Να ενεργοποιηθεί ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός Να υπάρξει ευνοϊκή περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων Να πιεστούν οι τράπεζες να διοχετεύσουν πόρους στην αγορά ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Να ανοίξουν οι αγορές Να παγώσουν οι αυξήσεις φορολογίας Να θεσπιστεί νέος αναπτυξιακός νόμος που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς Ρυθμίσεις χρεών θέλουν οι έμποροι

Ρυθμίσεις οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία- κυρίως προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ)-, «ζεστό χρήμα» στην αγορά μέσω των τραπεζών και καμία άλλη αύξηση των έμμεσων φόρων ζήτησαν από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης οι εκπρόσωποι της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) ενώ σε παρόμοιο κλίμα κινήθηκε και η συνάντηση με τη ΓΣΕΒΕΕ την περασμένη Παρασκευή.

Ο πρόεδρος των Επιμελητηρίων κ. Γ. Κασιμάτης επισήμανε χαρακτηριστικά ότι η μείωση του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων στη διετία 2011- 2012- στην καλύτερη περίπτωση- θα υπερβεί το 20% και σε κλάδους όπως είναι του λιανικού εμπορίου, του αυτοκινήτου, των ξενοδοχείων, των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης, της ψυχαγωγίας, της βιομηχανίας ένδυσης και της υπόδησης, καθώς και των επίπλων, με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, θα χαθούν περί τις 100.000 θέσεις εργασίας.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης μετά τη συνάντηση με το κυβερνητικό επιτελείο ζήτησε η επόμενη συνάντηση να γίνει παρουσία των εκπροσώπων της τρόικας.



 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά