Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Αύξηση 14,9% παρουσιάζουν φέτος τα κέρδη του "Τιτάνα"

Αύξηση 14,9% παρουσιάζουν φέτος τα κέρδη...

Εξαιτίας της εδραίωσης της εταιρείας σε νέες αγορές όπως η Αίγυπτος και η Αλβανία

Αύξηση σε ποσοστό 14,9% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου Τιτάν στο α΄ εξάμηνο του 2010, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα καθαρά κέρδη, μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν στα 68,3 εκατ. ευρώ από 59,4 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο τριμήνου η καθαρή κερδοφορία διαμορφώθηκε στα 43,5 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 14,2% σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2009. Ο κύκλος εργασιών του ομίλου κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010 ανήλθε σε 681 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας οριακή μείωση 0,4% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2009. Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 161 εκατ. ευρώ, στα ίδια επίπεδα (+0,2%) με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

Η διοίκηση της Τιτάν επισημαίνει πως η μακροχρόνια στρατηγική γεωγραφικής διαφοροποίησης των δραστηριοτήτων του "Τιτάνα" συνέβαλε καθοριστικά στην επίτευξη των αποτελεσμάτων αυτών. Η πρόσφατη έναρξη λειτουργίας νέων μονάδων παραγωγής σε Αίγυπτο και Αλβανία επέτρεψε την αύξηση των πωλήσεων και της οργανικής κερδοφορίας σε αναπτυσσόμενες χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και της Νοτιανατολικής Ευρώπης, αντισταθμίζοντας τις επιπτώσεις από τη μείωση της κατανάλωσης τσιμέντου για πέμπτη συνεχή χρονιά στις ΗΠΑ και για τέταρτη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα. Θετική επίδραση στα τελικά αποτελέσματα του Ομίλου είχε επίσης η υποτίμηση του ευρώ, η οποία οδήγησε σε θετικές συναλλαγματικές διαφορές που μείωσαν τα χρηματοοικονομικά έξοδα. Τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας και λειτουργίας διάθεσης του ομίλου αυξήθηκαν κατά 1,0% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2009, φθάνοντας στα 64 εκατ. ευρώ. Σε συγκρίσιμη βάση και εξαιρώντας την επίδραση των συναλλαγματικών διαφορών, τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας και λειτουργίας διάθεσης του Ομίλου μειώθηκαν κατά 1,7% αντανακλώντας τη συνεχή προσπάθεια του Ομίλου για συμπίεση δαπανών.

Το 2010 Όμιλος συνέχισε την υλοποίηση επενδύσεων με στόχο τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων του, τον συνεχή εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών του και την προστασία του περιβάλλοντος. Οι κεφαλαιουχικές επενδύσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010 ανήλθαν στα 36 εκατ. ευρώ σημαντικά μειωμένες σε σχέση με αυτές της αντίστοιχης περιόδου του 2009, δεδομένου ότι έχουν πλέον ολοκληρωθεί το έργα για το νέο εργοστάσιο στην Αλβανία και η νέα γραμμή παραγωγής τσιμέντου στο εργοστάσιο του Beni Suef στην Αίγυπτο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά