Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Εταιρείες καπνού κατηγορούνται για διαφήμιση μέσω Youtube

Εταιρείες καπνού κατηγορούνται για διαφή...

Αρνούνται τους ισχυρισμούς

Για παραβίαση της νόμου περί απαγόρευσης διαφημιστικών σποτ μέσω διαδικτύου κατηγορούνται κορυφαίες εταιρείες καπνού, οι οποίες ωστόσο αρνούνται τους ισχυρισμούς. Οι εταιρείες αρνήθηκαν κατηγορηματικά τους υπαινιγμούς των ερευνητών του Πανεπιστημίου Otago της Νέας Ζηλανδίας ότι χρησιμοποιούν δικτυακούς τόπους κοινωνικής δικτύωσης όπως το Youtube για να προβάλουν τη διαφήμισή τους.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύεται στο bmj.com, οι ερευνητές φαίνεται να αμφισβητούν ένα μεγάλο αριθμό επαγγελματικών βίντεο στο YouTube τα οποία αναφέρονται σε εμπορικές εταιρίες καπνού.

Τα συμπεράσματά τους έρχονται, μετά την έρευνα των πρώτων 20 σελίδων βίντεο που περιέχουν οποιαδήποτε αναφορά σε πέντε εταιρίες καπνού, αναλύοντας 163 σχετικά  κλιπ, εκ των οποίων πάνω από 20 δημιουργήθηκαν από επαγγελματίες.

Εκπρόσωπος της British American Tobacco, είπε: «Δεν είναι η πολιτική μας η χρήση δικτυακών τόπων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook ή το YouTube για την προώθηση προϊόντων καπνού.»

Η Philip Morris USA, είπε: «Η εταιρεία μας δεν προωθεί διαφημιστικά σποτ μέσω του Youtube.

Οι συντάκτες της μελέτης εξέτασαν τέσσερις από τις κορυφαίες καπνοβιομηχανίες στον κόσμο: Marlboro, L&M, Winston και Mild Seven, καθώς και Benson & Hedges.

Τα βίντεο που σχετίζονται με τα Marlboro ήταν τα πιο δημοφιλή, με μέσο όρο σχεδόν 104,000 επισκέπτες το κάθε ένα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά