Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BODY & SOUL

/

Η Βόρεια Ευρώπη πιο «γυμνασμένη» από τη Νότια

Η Βόρεια Ευρώπη πιο «γυμνασμένη» από τη Νότια

Στην Ελλάδα και την Κύπρο τα ποσοστά των ατόμων που δήλωσαν ότι ποτέ δεν κάνουν γυμναστική ή αθλούνται είναι 49% και 57% αντίστοιχα

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα του Ευρωβαρόμετρου σχετικά με τον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση, οι Βορειοευρωπαίοι είναι σωματικά πιο δραστήριοι από τον ευρωπαϊκό νότο και ανατολή.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι το 59% των πολιτών της ΕΕ ποτέ ή σπάνια γυμνάζονται ή αθλούνται, ενώ το 41% το κάνει τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Οι πιο ενεργοί πολίτες, που κάνουν γυμναστική ή που αθλούνται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, είναι οι Σουηδοί (70%), ακολουθούμενοι από τους Δανούς (68%) και τους Φιλανδούς (66%).

Οι περισσότεροι ερωτηθέντες που ποτέ δεν κάνουν γυμναστική ή αθλούνται ήταν στη Βουλγαρία (78%), τη Μάλτα (75%) και στην Πορτογαλία (64%).

Στην Ελλάδα και την Κύπρο τα ποσοστά των ατόμων που δήλωσαν ότι ποτέ δεν κάνουν γυμναστική ή αθλούνται είναι 49% και 57% αντίστοιχα.

Η έλλειψη σωματικής άσκησης μπορεί να οδηγήσει σε χρόνιες ασθένειες όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα και εγκεφαλικά επεισόδια, διαβήτη, πάρα πολύ κακή χοληστερόλη και παχυσαρκία. Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στη Γαλλία έδειξε ότι η παχυσαρκία καθίσταται ταχύτατα σε πανευρωπαϊκή επιδημία.

Τέλος, η έρευνα αναφέρει ότι οι τοπικές αρχές συγκεκριμένα θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα για την ενθάρρυνση της σωματικής άσκησης.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being