Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

...FREE TIME

/

Συνταγή για τσουρέκι σπιτικό από τους Μύλους Αχαΐας

Συνταγή για τσουρέκι σπιτικό από τους Μύ...

Χρόνος Προετοιμασίας 150 λεπτά, Χρόνος ψησίματος 45 λεπτά

Συνταγή για τσουρέκι σπιτικό

Χρόνος Προετοιμασίας 150 λεπτά, Χρόνος ψησίματος 45 λεπτά

Υλικά

700 γραμμ. αλεύρι για τσουρέκι

1 κύβος (42 γραμμ.) ή 2χ25 γραμ νωπή μαγιά

200 γραμμ. χλιαρό νερό

120 γραμμ. βούτυρο γάλακτος

180 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική

3 αυγά

1 κ.γλ. μαχλέπι

1/2 κ.γλ. κακουλέ

1/2 κ.γλ. γλυκάνισο

1 πρέζα μαστίχα, προαιρετικά 1 πρέζα βανίλια

Για τη μαγιά, διαλύουμε - θρυμματίζουμε τον κύβο μαγιάς σε μπολ, προσθέτουμε το 100 γρ χλιαρό νερό και 1 κ.σ. ζάχαρη και 50 γρ αλεύρι ώστε να έχουμε μια αραιή ζύμη. Τ’ ανακατεύουμε πολύ καλά, τα σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 20΄. Μετά από περίπου 20΄ θα δούμε ότι έχει ανέβει και στην επιφάνεια έχει φυσαλίδες.

Σε κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά ή σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο,(λιωμένο όχι καμένο όπως το λάδι) προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί. Τότε ρίχνουμε τ’ αυγά και με σύρμα τα ανακατεύουμε καλά.

Σε γουδί χτυπάμε το μαχλέπι, τη μαστίχα, κακουλέ με 1 κ.σ. ζάχαρη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκάνη. Προσθέτουμε τη μαγιά (που έχει γίνει) και το μείγμα αυγό-βούτυρο-ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αρωματικά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Ίσως χρειαστεί να πασπαλίσουμε λίγο αλεύρι επιπλέον.

Σκεπάζουμε το μπολ με τη ζύμη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 1 ώρα. Όταν φουσκώσει η ζύμη τη χωρίζουμε σε τρία μέρη. Πλάθουμε τρία φιτίλια και τα πλέκουμε σε κοτσίδα. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και το σκεπάζουμε για να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Πριν το φουρνίσουμε το αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και νερό, απαλά. Επίσης μπορούμε να ρίξουμε και αμύγδαλο φιλέ.

Έχουμε προθερμάνει καλά το φούρνο στους 160-170°C και το ψήνουμε για 45΄ μέχρι να φουσκώσει καλά και να ροδίσει.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

...Free Time