Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ο καθηγητής Ανδρέας Γεωργίου Πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής

Ο καθηγητής Ανδρέας Γεωργίου Πρόεδρος τη...

Με εισήγηση του υπουργού Οικονομικών

Ο κ. Ανδρέας Γεωργίου ορίσθηκε ως Πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), μετά από την επιλογή χθες από τη Βουλή των τεσσάρων μελών για το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ. Τα τέσσερα αυτά μέλη ορίζονται, με βάση το νόμο, από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η οποία και ενέκρινε, με πλειοψηφία τεσσάρων πέμπτων, τη σχετική εισήγηση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, η οποία αφορούσε τους εξής:

-Πρόεδρος: Ανδρέας Γεωργίου (έως τώρα αναπληρωτής προϊστάμενος του Τμήματος Στατιστικής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, απόφοιτος του Amherst College- ΗΠΑ, διδάκτορας του πανεπιστήμιου του Michigan- ΗΠΑ)

-Αντιπρόεδρος: Νικόλαος Λογοθέτης (στέλεχος ιδιωτικού τομέα σε θέματα ολικής ποιότητας, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Στατιστική Επιστήμη από το πανεπιστήμιο του Sheffield- Μ. Βρετανία)

-Μέλος: Ζωή Γεωργαντά (διδάκτορας του Πανεπιστημίου Leeds- Μ. Βρετανία, καθηγήτρια Στατιστικής στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας)

-Μέλος: Ανδρέας Φιλίππου (διδάκτορας του πανεπιστημίου Wisconsin Madison- ΗΠΑ, καθηγητής Στατιστικής στο πανεπιστήμιο Πατρών, πρώην υπουργός Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας και μέλος της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας)

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, για τη διαμόρφωση της πρότασης είχε δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη των θέσεων στο διαδίκτυο και στον ελληνικό και ξένο Τύπο και συγκεντρώθηκε ένας σημαντικός αριθμός υποψηφιοτήτων. Τα βιογραφικά των υποψηφίων αξιολογήθηκαν αναλυτικά βάσει των κριτηρίων που έθετε ο νόμος. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι τα συγκεκριμένα άτομα που επελέγησαν χαίρουν διεθνούς αναγνώρισης, αποτελούν εξαιρετικές επιλογές για τις κρίσιμες θέσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και θα συνδράμουν ουσιαστικά στο έργο της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά