Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Μέρκελ: Το 2013 θα είναι δυσκολότερο από το 2012...

Μέρκελ: Το 2013 θα είναι δυσκολότερο από...

«Προσγειώνει» τις προσδοκίες για οικονομική ανάκαμψη η καγκελάριος

Το 2013 θα είναι δυσκολότερο από το 2012, από οικονομικής πλευράς, προειδοποιεί η καγκελάριος Μέρκελ σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά της για το νέο έτος που προκάλεσε εντύπωση εντός και εκτός Γερμανίας, αφού η χώρα εισέρχεται σε προεκλογική χρονιά και μόλις πριν λίγες μέρες ο υπουργός της των Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκτιμούσε ότι «τα χειρότερα για την ευρωζώνη πέρασαν...».

Αναφερόμενη σε ενδείξεις για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας το 2013, η καγκελάριος της Γερμανίας αφού σημειώνει στο μήνυμά της ότι «ξέρω πως πολλοί άνθρωποι φυσικά ανησυχούν για το τι θα συμβεί τη νέα χρονιά», τονίζει: «Το οικονομικό περιβάλλον πράγματι δεν θα είναι ευκολότερο, αλλά μάλλον δυσκολότερο τον επόμενο χρόνο. Όμως αυτό δεν θα πρέπει να μας απογοητεύσει -ακριβώς το αντίθετο, θα πρέπει να μας παρακινήσει».

Εστιάζοντας στη σχέση της Γερμανίας με την Ε.Ε., όπου πολλές κυβερνήσεις θεωρούν ότι το Βερολίνο επιβάλλει μία πολιτική αδιέξοδης λιτότητας, η Μέρκελ υπογραμμίζει:

«Χρειαζόμαστε τη σωστή ισορροπία για την ευημερία και τη συνοχή μας. Πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να εργαστούμε σκληρά και χρειαζόμαστε κοινωνική ασφάλεια για όλους. Η σημασία αυτής της ισορροπίας αντανακλάται στην κρίση του ευρωπαϊκού κρατικού χρέους. Οι μεταρρυθμίσεις, τις οποίες αποφασίσαμε, έχουν αρχίσει να έχουν αποτέλεσμα. Εντούτοις πρέπει ακόμη να κάνουμε πολλή υπομονή. Αυτή η κρίση απέχει πολύ από το τέλος».

Με τους Χριστιανοδημοκράτες να προηγούνται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, η κ. Μέρκελ επισημαίνει ότι ο κόσμος δεν έχει πάρει ακόμα τα απαραίτητα μαθήματα από την οικονομική κρίση.

«Ο κόσμος δεν έχει διδαχθεί αρκετά από την οικονομική κρίση του 2008», σημειώνει η καγκελάριος και καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «ποτέ ξανά δεν πρέπει να αφεθεί να επικρατήσει η ανευθυνότητα όπως έγινε τότε. Ο κόσμος πρέπει να μπορεί να βασίζεται στο γεγονός ότι το κράτος είναι ο φρουρός της τάξης στην κοινωνική οικονομία της αγοράς».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά