Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ανοδική πορεία στην Wall Street

Ανοδική πορεία στην Wall Street

Με οριακά κέρδη

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δήλωσε ότι προσδοκά να συνεχιστεί η συνεργασία με τον Ομπάμα υπενθυμίζοντας πως οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν κάνει τη δική τους εναλλακτική πρόταση για τη φορολόγηση των εκατομμυριούχων.

«Η χώρα αντιμετωπίζει προκλήσεις και ο πρόεδρος Ομπάμα κι εγώ, με τις αντίστοιχες αρμοδιότητές μας, έχουμε υποχρέωση να συνεργαζόμαστε για να υπάρξουν αποτελέσματα. Προσδοκώ ότι θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε», είπε.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ δήλωσε πως ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει απαραίτητα κάνει την τελική του προσφορά στις διαπραγματεύσεις με τους Ρεπουμπλικάνους ώστε να αποτραπεί ο «δημοσιονομικός γκρεμός» ωστόσο τόνισε ότι δεν απομένουν πολλά περιθώρια.

Εν τω μεταξύ, η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε ταχύτερα απ' ό,τι αναμενόταν αναπτύχθηκε το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2012, χάρη στα ισχυρότερα στοιχεία γα το εμπόριο και τις αυξημένες δαπάνες στον τομέα της υγείας.

Σύμφωνα με την τρίτη και τελευταία εκτίμηση του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης διαμορφώθηκε στο 3,1% το τρίτο τρίμηνο, έναντι 2% που ήταν η αρχική εκτίμηση της κυβέρνησης και 2,7% που ήταν η πιο πρόσφατη πρόβλεψη.

Στη Wall Street με τα σημαντικότερα κέρδη έκλεισαν οι μετοχές των Bank of America, JPMorgan και Walt Disney ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των Merck και Caterpillar.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,45% στις 13.311 μονάδες, ο δείκτης S&P τερμάτισε με άνοδο 0,55% στις 1.443 μονάδες και ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,20% στις 3.050 μονάδες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά