Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

HAIRCUT

/

Πώς να μπω στο πνεύμα των Χριστουγέννων όταν γύρω μου άνθρωποι τρώνε από τα σκουπίδια;

Πώς να μπω στο πνεύμα των Χριστουγέννων ...

Κι όμως υπάρχει τρόπος!

Τέτοιες μέρες κάθε χρόνο ένα μεγάλο ερώτημα μου βασανίζει το μυαλό. Πώς να μπω στο πνεύμα αγάπης και χαράς των Χριστουγέννων που όλοι ευαγγελίζονται, όταν γύρω μου συνάνθρωποί μου τρώνε από τα σκουπίδια και δεν έχουν ένα ζεστό σπίτι για να κοιμηθούν τα βράδια;

Να κάνω ότι δεν βλέπω τίποτα και να πνίξω τους αρχικούς μου προβληματισμούς στα εμπορικά κέντρα και στα ρεβεγιόν αυτών των ημερών; Δεν μου φαίνεται και τόσο κακή ιδέα.

Είναι όμως. Πάντα μέσα μου θα σκέφτομαι όλους εκείνους, μικρούς και μεγάλους, Έλληνες και ξένους, που δεν έχουν ένα πιάτο φαγητό και λίγη αγάπη και ζεστασιά αυτές τις Άγιες ημέρες.

Η χαρά που μου δίνουν αυτές οι διέξοδοι είναι εφήμερη και δεν μου γεμίζει το μέσα μου κενό. Σκέφτομαι λοιπόν και λέω: Πρέπει να υπάρχει καλύτερος τρόπος για να περάσω όμορφα αυτές τις ημέρες. Να νιώσω το πραγματικό πνεύμα των Χριστουγέννων.

Τελικά ο Ντίκενς στην Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του είχε απόλυτο δίκιο. Το πραγματικό πνεύμα των Χριστουγέννων κρύβεται μέσα σε μια φτωχική φάτνη.

Στο χαμόγελο ενός παιδιού που παίρνει στα χέρια του ένα φτηνό αλλά απίθανο παιχνίδι.

Στα μάτια μιας μητέρας, που με τη βοήθειά μας, θα γεμίσει με τα απολύτως απαραίτητα το γιορτινό τραπέζι.

Στο ευχαριστώ ενός αστέγου που θα νιώσει, έστω και για λίγο, την θαλπωρή που μπορούμε να του προσφέρουμε.

Στην ανιδιοτελή προσφορά κρύβεται αγαπητοί μου φίλοι το πραγματικό πνεύμα των Χριστουγέννων. Κι όσο πιο γρήγορα το κατανοήσουμε, τόσο πιο όμορφα θα περάσουμε φέτος.

Ξέρω ότι τα οικονομικά όλων μας είναι δύσκολα. Ξέρω ότι δεν μας περισσεύουν χρήματα. Όταν όμως προσφέρεις από το στέρημά σου, όταν δίνεις από αυτά που δεν έχεις, τότε έχει νόημα η προσφορά σου. Αυτό είναι ροκ. Αυτό είναι μαγκιά. Αυτό είναι αγάπη για τον πλησίον σου.

Και τότε αυτό που δίνεις σου επιστρέφει πίσω πολλαπλάσιο. Σε γεμίζει χαρά και σε βοηθάει να περάσεις τα πιο υπέροχα Χριστούγεννα της ζωής σου!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

HairCut