Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Tο σκάφος ΦΟΙΒΗ με κυβερνήτη τον Χάρη Κανδρή τερμάτισε πρώτο στους αγώνες ιστιοπλοΐας

Tο σκάφος ΦΟΙΒΗ με κυβερνήτη τον Χάρη Κα...

Δεν κατάφερε να ολοκληρωθεί ο αγώνας την πρώτη μέρα.

Το Σάββατο  και Κυριακή 8 και 9 Μαΐου 2010 πραγματοποιήθηκε ο αγώνας Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης «Αρχαία Καλυδώνα» με διαδρομή Πάτρα-Φίδαρης-Κρυονέρι την πρώτη μέρα και Κρυονέρι-Φίδαρης-Πάτρα την επόμενη. Στο αγωνιστικό μέρος τώρα, το Σάββατο εκκίνησαν 18 σκάφη με ανέμους να πνέουν με ένταση 5-6 μποφόρ με αποτέλεσμα να έχουμε γρήγορες πλεύσεις με γρήγορες ταχύτητες προς το φανάρι του Φίδαρη. Ενώ όλα έδειχναν πως θα είχαμε έναν αγώνα κάτω από ιδανικές συνθήκες, ο «Ποσειδώνας» είχε άλλες διαθέσεις καταρρίπτοντας έτσι όλες τις μέχρι τότε μετεωρολογικές προγνώσεις. Ο καιρός δυνάμωσε με ανέμους να πνέουν με ταχύτητες άνω των 45 κόμβων που πολλές φορές στις ξαφνικές ριπές του έφταναν και τους  55 κόμβους. Τα αγωνιζόμενα σκάφη βρέθηκαν στο μέσον μιας τρικυμίας και τα 9 μποφόρ που επικρατούσαν επέβαλαν στους κυβερνήτες και στα πληρώματα να μειώσουν όσο ήταν δυνατόν την ιστιοφορία τους και να συνεχίσουν την πάλη τους με τα κύματα και τον άνεμο λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας ώστε να αντιμετωπίσουν αυτές τις ακραίες συνθήκες.

Το σκάφος της επιτροπής του αγώνα λόγω της σφοδρότητας του καιρού ήταν αδύνατον να φτάσει στο Κρυονέρι, ώστε να πάρει χρόνους τερματισμού και έτσι αποφασίστηκε να δοθεί ακύρωση της ιστιοδρομίας, ενώ τα αγωνιζόμενα σκάφη είχαν ήδη αρχίσει να καβατζάρουν το φανάρι του Φίδαρη. Όσοι μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχαν εγκαταλείψει , κατέπλευσαν στον λιμένα του Μεσολογγίου περιμένοντας την επόμενη μέρα για το δεύτερο σκέλος του αγώνα.

Ο απολογισμός  της πρώτης μέρας είναι πως  τελικά όταν έχεις την γνώση του  αθλήματος που κάνεις και σεβασμό  στην θάλασσα, τότε η φύση σου επιτρέπει  να παίξεις μαζί της. Οι έμπειροι κυβερνήτες και τα πληρώματα, στα οποία υπήρχαν και αθλητές που πρόσφατα είχαν τελειώσει την σχολή Ιστιοπλοΐας του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών, τα πήγαν περίφημα και απέδειξαν πως και γνώσεις έχουν αλλά και η ναυτοσύνη κυλάει στο αίμα τους.

Την Κυριακή  τώρα, στην δεύτερη ιστιοδρομία, η εκκίνηση δόθηκε με ανέμους δυτικούς νοτιοδυτικούς εντάσεως 4-5 μποφόρ μπροστά από το όμορφο χωριό του Κρυονερίου.  Τα σκάφη κινήθηκαν με  κατεύθυνση αρχικά το φανάρι του Φίδαρη και μετά τις εγκαταστάσεις του Ι.Ο.Πατρών. Την κανονιά του τερματισμού πήρε το σκάφος ΦΟΙΒΗ με κυβερνήτη τον Χάρη Κανδρή ενώ τα τελικά αποτελέσματα ανά κατηγορία έχουν ως εξής:

Κατηγορία ORC International

1η  νίκη σκάφος ΦΟΙΒΗ με κυβερνήτη τον Χάρη Κανδρή και πλήρωμα τους Αλέξανδρο Παρλαβάντζα, Μελέτη Θεοδωρακάκο, Κωνσταντίνο Σπηλιωτόπουλο και Φάνη Απατάγγελο.

2η  νίκη σκάφος ΣΟΦΙΑ με κυβερνήτη τον Κώστα Μαλαμή και πλήρωμα τους Παναγιώτη Βλάχο και Κώστα Κατσιγιάννη.

3η  νίκη σκάφος ΗΡΙΔΑΝΟΣ με κυβερνήτη τον Διονύση Ραυτόπουλο και πλήρωμα τους Γιάννη Αδαμόπουλο, Κωνσταντίνο Ραυτόπουλο, Γεράσιμο Λάβδα, Παναγιώτη Ντάμπαση και Χρήστο Μπάμπαλη.

Κατηγορία ORC Club

1η  νίκη σκάφος CHER με κυβερνήτη τον Δημήτρη Δραμισιώτη και πλήρωμα το Νίκο Καλαντζή.

2η  νίκη σκάφος ΧΑΡΑ με κυβερνήτη τον Δημήτρη Φασουλή και πλήρωμα τους Γιώργο Τσακίρη και Λουκά Καραγκούνη.

3η  νίκη σκάφος SIBA με κυβερνήτη τον Θύμιο Μπούντα και πλήρωμα τους Βασιλική Μπούντα, Παναγιώτη Μαλλόπουλο και Κώστα Κατσαρό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports