Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"Τα δύο μαγικά παραμύθια" στο Πάνθεον

"Τα δύο μαγικά παραμύθια" στο Πάνθεον

Παραστάσεις για μικρά και μεγάλα παιδία μέσα στον Μάιο

Η ομάδα ΧΟΡΟΓΑΙΑ της Πάτρας, με "ψυχή" την Μαριμίλλη Ασημακοπούλου (χορογράφος - σκηνοθέτης) και συνεργάτη τον Θανάση Ζέρβα (ηθοποιός – δάσκαλος φωνής), παρουσιάζουν εκ νέου την θεατρική παράσταση «ΤΑ 2 ΜΑΓΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ» (τον χειμώνα την απολαύσαμε στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων) από τις 19/11/2009 έως τις 10/01/10, στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ, πρωινά για σχολεία, Κυριακές του Μαΐου 11:30 το πρωί, απογευματινές παραστάσεις κατόπιν συνεννόησης για σωματεία και συλλόγους.

Η παράσταση περιλαμβάνει δυο παραμύθια του Όσκαρ Ουάιλντ:

Ο ΠΙΣΤΟΣ ΦΙΛΟΣ και Ο ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ

Η ομάδα ΧΟΡΟΓΑΙΑ αναφέρει για την παράσταση: "Διαλέξαμε τα συγκεκριμένα παραμύθια γιατί οι ιστορίες τους φτάνουν έως το τέλος τους, κάνουν τον κύκλο της ζωής, με έναν μοναδικό, ευαίσθητο τρόπο, έτσι όπως πρέπει να το δει και να το ακούσει ένα παιδί. Μιλούν για την φιλία, όπως την βλέπουν τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετική πορεία και κατάληξη. Η ιδιαιτερότητα της παράστασης εκτός από το κατανοητό, γεμάτο εικόνες και μηνύματα κείμενο, είναι η εκτέλεση των ηθοποιών που κινούνται ως χορευτές στην σύμβαση της φιγούρας των καρτούν.  Η μουσική, επίσης, που γράφτηκε κατά την διάρκεια των προβών και ύστερα από ανταλλαγή απόψεων και συναισθημάτων μεταξύ των βασικών συντελεστών. Το αποτέλεσμά της στηρίχτηκε από φυσικά όργανα όπως το σάζι, το μαντολίνο, η πολίτικη λύρα, το ούτι, το λαούτο, ο τοξωτός ταμπουράς, σαντούρι, θιβετιανό μπολ, μουσικό πριόνι και άλλα.

Σκηνογραφικά, μια μεγάλη οθόνη (11m πλάτος επί 5m ύψος)  αντικαθιστά τα σκηνικά. Ίσως πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μια ολόκληρη     παράσταση να προβάλλονται, καθ’ όλη την διάρκεια του έργου, εικόνες πολυδιάστατες και πιστά ακόλουθες με την πλοκή του έργου. Τέλος, η εικόνα των ηθοποιών με τις μάσκες που φορούν (οι οποίες είναι ολόκληρα κεφάλια) παρουσιάζουν παραμυθένιο θέαμα. Το αποτέλεσμα δίνει την ευκαιρία για συζητήσεις βαθύτερων σκέψεων, ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνίας με τους μαθητές. Το παιδί έχει την δυνατότητα μέσα από την οικογένεια και το σχολείο του  να βρεθεί σε ένα θέατρο, να ζήσει μέσα σε ένα θέαμα, να δει και να νιώσει ατμόσφαιρες άγνωστες και ίσως φανταστικές γι’ αυτό, να δει και να νιώσει πολλές τέχνες μαζί να αναμειγνύονται. Το κάθε παιδί βλέπει με διαφορετικό τρόπο -και συνάμα αποτέλεσμα- ένα έργο. Μια καλή παράσταση κανείς ακόμα δεν ξέρει τι μπορεί να δημιουργήσει στην φαντασία, ή ακόμα και στην πορεία ενός μικρού παιδιού.  Το θέατρο μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Εμείς προσπαθούμε να δίνουμε  καλό θέατρο. Και στην σκηνή, να λέμε μόνο την αλήθεια, την δική μας αλήθεια.

Στο τέλος κάθε παράστασης συζητάμε  με τα παιδιά και τους γονείς ή τους δασκάλους, τα θέματα που θίγει το έργο."

Την παράσταση σκηνοθέτησε - χορογράφησε και έκανε την διασκευή   η Μαριμίλλη Ασημακοπούλου

Την μουσική έγραψε ο Ευγένιος Βούλγαρης

Διδασκαλία λόγου – βοηθός σκηνοθέτη  ο Θανάσης Ζέρβας

Video art ο Τζον Πάπας

Φωτισμούς ο Νίκος Σωτηρόπουλος

Κοστούμια η Αθηνά Μακρυγιάννη

Μάσκες ο Σάκης Πεφτίκογλου

Φωτογραφία ο Παναγιώτης Μουλίνος

Εικονογράφος αφίσας ο Γιώργος Μαραζιώτης

Στην παράσταση  παίζουν και χορεύουν  οι ηθοποιοί:

Θανάσης Ζέρβας, Δημήτρης Χουρδούμης, Νεκτάριος Παπαλεξίου,  Γεωργία Ηλιοπούλου.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture