CULTURE

/

Τέσσερις πατρινοί στο International Art & Science Festival

Κοινοποίηση
Tweet

Στην Τουρκία

Στο Τσανάκκαλε της Τουρκίας φιλοξενείται για 4η φορά η διεθνής καλλιτεχνική παραγωγή INTERNATIONAL ART & SCIENCE FESTIVAL της Πάτρας που συνεχίζει τις εργασίες του για να συμμετάσχει σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τέχνης σε Διεθνές επίπεδο. Στις 8 Αυγούστου  εγκαινιάζεται το  κορυφαίο TROYA FESTIVAL όπου  συμμετέχουν 34 διακεκριμένοι  καλλιτέχνες από 28 χώρες και παρουσιάζουν τα έργα τους, αποσπώντας  ήδη τις καλύτερες κριτικές από τους  διοργανωτές και  τους κριτικούς τέχνης.

Τα έργα τέχνης επέλεξαν οι διοργανωτές του  Φεστιβάλ από τη συλλογή της Zervas Art, καταλήγοντας στους σημαντικότερους  ζωγράφους των οποίων έργα έχει στην κατοχή της η Πατρινή συλλογή τέχνης.

Οι καλλιτέχνες είναι επί το πλείστον καθηγητές από Πανεπιστήμια κι Ακαδημίες Καλών Τεχνών με διεθνείς διακρίσεις και πλούσιο βιογραφικό.

Τη χώρα μας εκπροσωπούν ο διεθνώς καταξιωμένοι Πατρινοί καλλιτέχνες Κώστας Σπυρόπουλος, Ν. Πρέσσας, Σ. Ανδρουτσάκης και Βασίλης Καραβασίλης οι οποίοι συμμετείχαν σε όλες τις έως σήμερα εργασίες του φεστιβάλ και εκπροσώπησαν επάξια τη χώρα και την πόλη μας.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά συμμετέχουν Πατρινοί ζωγράφοι στη μεγάλη Τουρκική διοργάνωση, θεσμοθετώντας έτσι τη συνεργασία και τις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών.

Οι εργασίες του 3nd INTERNATIONAL ART & SCIENCE FESTIVAL, (Συνδιοργάνωση  Ελληνική Ομοσπονδία για την UNESCO,και Zervas Art), συνεχίζονται με την επόμενη εκδήλωση στην Πάτρα, πού είναι το 7ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, από 22 έως 30 Αυγούστου 2011 στην φιλόξενη ACHAIA CLAUSS.

Θα ακολουθήσουν η ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, η ΑΡΑΒΙΚΗ και τέλος η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ όπου συμμετέχουν οι σημαντικότεροι σύγχρονοι ζωγράφοι από τις Βαλκανικές και Μεσογειακές χώρες.

Η ημερομηνία και ο χώρος των εκθέσεων θα ανακοινωθούν  σύντομα.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture