CULTURE

/

Πάτρα: Παρουσιάζεται το βιβλίο της Ρούλας Γεωργακοπούλου, “Δέντρα, πολλά δέντρα”

Κοινοποίηση
Tweet

Η Ρούλα Γεωργακοπούλου είναι δημοσιογράφος "Athens Voice" & στην εφημερίδα "Τα Νέα"

Το Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147 στην Πάτρα και οι Εκδόσεις Πόλις συνδιοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου, της Ρούλας Γεωργακοπούλου, «Δέντρα, πολλά δέντρα», την Παρασκευή 17 Μαΐου, στις 20.30 το βράδυ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι φιλόλογοι:

•             Γεωργιοπούλου Έφη

•             Σιβροπούλου Γιάννα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ανατομία της πιο ουσιαστικής σχέσης της ζωής μας –της σχέσης με τη μητέρα– και ταυτόχρονα ύστατος αποχαιρετισμός, κατάδυση στον αυτό, οικογενειακή ιστορία και ανασύνθεση μιας εποχής, είναι το βιβλίο της Ρούλας Γεωργακοπούλου.

Αστείο και τρομερό, συγκινητικό και σκληρό, δεν μιλάει απλώς για τη βιολογική μητέρα, φορέα της επιθυμίας και της απαγόρευσης, αλλά για το «μητρικό», τη βάση, δηλαδή, πάνω στην οποία στηρίζεται το αίσθημα ότι υπάρχουμε, τα όνειρα, οι σκέψεις μας, η δυνατότητά μας για δημιουργία. Ένας κόσμος αινιγματικός, μαγικός, κάποτε απροσπέλαστος, ζωντανεύει με απαράμιλλη χάρη γραφής, ψυχαναλυτική ένταση και σουρεαλιστική φαντασία.

*Η Ρούλα Γεωργακοπούλου έχει γεννηθεί στην Καλαμάτα το 1955. Σπούδασε Γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε για δέκα χρόνια σε σχολεία της περιφέρειας. Στη συνέχεια ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία, στα περιοδικά "Ένα", "Ταχυδρόμος", "Marie Claire" και στις εφημερίδες "Το Ποντίκι", "Το Βήμα" και "Τα Νέα".

Σήμερα αρθρογραφεί στην "Athens Voice" και στην εφημερίδα "Τα Νέα" και συνεργάζεται με την επιθεώρηση "The Books' Journal". Σε αθηναϊκές σκηνές έχουν ανεβεί ώς σήμερα τα θεατρικά της έργα: "Διανυκτερεύον", 1984, "Προσπερίνα", 1989, "Φανερωμένη", 1989, "Τα δροσερά σου υπόγεια", 1992 και "Οδός Πολυδούρη", 2012. Το τελευταίο μεταφράστηκε και εκδόθηκε στα γαλλικά από τον Μισέλ Βόλκοβιτς με τίτλο "Ne m'envoyez pas des fleurs" (εκδ. Le Miel des Anges, 2018).

Στην Ελλάδα έχουν εκδοθεί η συλλογή χρονογραφημάτων της "Γυναίκα μετρίου αναστήματος" (εκδόσεις Πατάκη, 2013), δύο θεατρικά της έργα σε ενιαία έκδοση με τίτλο "Καρφίτσες στα γόνατα" (εκδ. Το Ροδακιό, 2015) και το "Δέντρα, πολλά δέντρα", η πρώτη της πεζογραφική απόπειρα (εκδ. Πόλις, 2018). Έχει μεταφράσει από τα γαλλικά βιβλία πεζογραφίας των Patrick Modiano, Leila Slimani, Joann Sfar, κ.α.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture