ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κακοκαιρία: Πού υπάρχει κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων - Συναγερμός στη Θεσσαλία

Κοινοποίηση
Tweet

Πρόγνωση Μαρουσάκη

Κακοκαιρία εξπρές χτυπάει τη χώρα, με όλα τα βλέμματα να είναι στη Θεσσαλία, και τους κάτοικους να προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα.

Η ΕΜΥ επικαιροποιεί ανά τακτά διαστήματα το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, ενώ ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρθηκε στις περιοχές που ενδέχεται κατά τη διάρκεια της νύχτας να καταγραφούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Πού υπάρχει κίνδυνος για πλημμύρες - Πρόγνωση Μαρουσάκη
 

 

Όπως εξήγησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, το κύμα κακοκαιρίας που θα απασχολήσει τη χώρα μας τις επόμενες ώρες, είναι συνηθισμένο για την Ελλάδα, θα δώσει αρκετές βροχές και καταιγίδες. Τις επόμενες ώρες η μεγαλύτερη προσοχή θα πρέπει να στραφεί σε περιοχές της ανατολικής και νότιας Θεσσαλίας, στη βόρεια Εύβοια, τις Σποράδες και νότια τμήματα της Χαλκιδικής. Εκεί αναμένεται μεγάλος όγκος νερού κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ δεν αποκλείεται να καταγραφούν και κάποια μικρο-πλημμυρικά επεισόδια, τα οποία βεβαίως δεν θα έχουν σχέση με τα όσα άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel.

Προς τις πρωινές ώρες αυτό το κύμα κακοκαιρίας θα μετακινηθεί πιο ανατολικά για να επηρεάσει τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι περιοχές με τα μεγαλύτερα ύψη νερού
 Νωρίτερα, ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του για την επερχόμενη κακοκαιρία τονίζει ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Βόλο, Λάρισα και Καρδίτσα αναμένονται κοντά στα μεσάνυχτα με μία «σχεδόν κανονική» χρονική κατανομή. Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του για την επερχόμενη κακοκαιρία τονίζει ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Βόλο, Λάρισα και Καρδίτσα αναμένονται κοντά στα μεσάνυχτα με μία «σχεδόν κανονική» χρονική κατανομή.

Απανωτά μηνύματα του 112
 Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας και της Θεσσαλονίκης έλαβαν στα κινητά τους μήνυμα από το 112 νωρίτερα το μεσημέρι.

 Μήνυμα του 112 εστάλη στις 4 το απόγευμα προς τους κατοίκους του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας λόγω της κακοκαιρίας που αναμένεται.

Συγκεκριμένα, στο μήνυμα του 112 ενημερώνεται ο πληθυσμός ότι πρόκειται για «Προειδοποιητικό μήνυμα για ισχυρές καταιγίδες -θυελλώδεις ανέμους από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 19/04/2024 ως το μεσημέρι του Σαββάτου 20/04/2024 στην περιοχή σας.Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών».

 Μήνυμα, μέσω του 112, εστάλη και σε κατοίκους περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, νησιά Βορείου Αιγαίου προειδοποιώντας τους για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 19/04/2024 έως το μεσημέρι του Σαββάτου 20/04/2024 στην περιοχή τους και καλώντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες.

Ετοιμάζονται οι κάτοικοι της Θεσσαλίας
 Ήδη οι κάτοικοι της Θεσσαλίας προετοιμάζονται για την επερχόμενη κακοκαιρία, Στη συνοικία της Νέας Σμύρνης της Λάρισας αλλά και σε άλλες περιοχές, οι κάτοικοι προετοιμάζονται έχοντας προμηθευτεί τσουβάλια με άμμο, ενώ καθαρίζονται και φρεάτια πέριξ της πόλης.

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις