ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Ακόμα δεν το έχουμε πιστέψει ότι φεύγουμε» λένε οι παρατασιούχοι του Δήμου- Το δικαστήριο στο Λασίθι  

Τσίχλα Κωνσταντίνα
konstantinatsi@hotmail.com , Facebook Page
Κοινοποίηση
Tweet

Τι αποφασίστηκε την Τετάρτη

 

Αρνητική ήταν για τους παρατασιούχους του Δήμου Πατρέων το δικαστήριο που έγινε στο Λασίθι.

Όπως είναι γνωστό, και μέσα από τις κινητοποιήσεις τους την προηγούμενη εβδομάδα, οι παρατασιούχοι ζητούσαν από το δήμαρχο να στείλει τη νομική υπηρεσία του Δήμου στο δικαστήριο που έγινε την Τετάρτη και να πει ότι θέλει να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Όπως τόνιζαν,  εάν γινόταν αυτό, θα μπορούσαν να συνεχίσουν και με το μεγάλο τους δικαστήριο, που θα γίνει τους επόμενους μήνες. Θα μπορούσαν συγκεκριμένα να διεκδικήσουν εκεί  το «αορίστου χρόνου» και να γίνουν μόνιμοι, αμειβόμενοι από το κράτος.

Την Τετάρτη ωστόσο, όπως λένε οι παρατασιούχοι στο thebest.gr, «οι δικηγόροι της νομικής υπηρεσίας του Δήμου, παρά το γεγονός ότι οι δικηγόροι την Τετάρτη απεργούσαν, ήρθαν ως το Λασίθι έχοντας πάρει άδεια από τον σύλλογό τους και είπαν ότι ο Δήμος δεν έχει χρήματα για την παραμονή μας και ότι πρέπει να φύγουμε. Μετά το Πάσχα λοιπόν, μέχρι τις 8-10/5 , σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, θα πρέπει να φύγουμε. Ακόμα δεν το έχουμε πιστέψει. Είμαστε πέντε χρόνια σε αυτές τις θέσεις με ελάχιστα χρήματα. Να δούμε τώρα ποιος θα δουλεύει. Είμαστε 400 άτομα περίπου που μένουμε χωρίς δουλειά. Ζητήσαμε μόνο μία παράταση λίγων μηνών και ο Δήμος δεν μας την έδωσε».

Πλέον, όπως λένε, «αναμένουμε να δούμε τι θα μας πει ο εργατολόγος μας και το σχέδιο του δικηγόρου μας. Θα δούμε πώς θα κινηθούμε ενώ οι όποιες κινητοποιήσεις μας θα είναι ειρηνικές».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις