ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Καμπανάκι» για το νέο Αστυνομικό μέγαρο από τους κατοίκους της περιοχής- «Ο Δήμος δεν έχει διάθεση να ασχοληθεί»

Τσίχλα Κωνσταντίνα
konstantinatsi@hotmail.com , Facebook Page
Κοινοποίηση
Tweet

Όπως επισημαίνουν πρόκειται για κάτι που απειλεί την ποιότητα της ζωής τους

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την επίλυση των θεμάτων που προκύπτουν από τη δημιουργία του νέου Αστυνομικού Μεγάρου που θα δημιουργηθεί εντός του ΚΕΤΧ και επί της οδού Εγλυκάδος είναι οι κάτοικοι της γύρω περιοχής.

Όπως επισημαίνουν πρόκειται για κάτι που απειλεί την ποιότητα της ζωής τους.

Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια μετά από ερώτηση της παράταξης του Βασίλη Αϊβαλή, «Πάτρα Σπουδαία και Πάλι» στην υποχρεωτική λογοδοσία της δημοτικής αρχής.  Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά  ο επικεφαλής της παράταξης μιλώντας στο thebest.gr, «καταλάβαμε ότι ο Δήμος δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για το θέμα».

Στην  ερώτησή του ο κ. Αϊβαλής, τόνιζε ότι «λόγω της ρυμοτομίας της συγκεκριμένης περιοχής και της περιορισμένης φέρουσας ικανότητας των κυκλοφοριακών υποδομών της, η χωροθέτηση αυτή κρίθηκε προβληματική ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο λόγω της περαιτέρω ανατροπής του ήδη αρνητικού περιβαλλοντικού ισοζυγίου».

Να σημειωθεί ότι προκειμένου να γίνει άρση αυτού του αρνητικού ισοζυγίου, το Δημοτικό Συμβούλιο επέβαλε ορισμένες προϋποθέσεις που σχετίζονται με απαλλοτριώσεις και διανοίξεις οδών, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν με πόρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί η ολοκλήρωση των απαιτούμενων κυκλοφοριακών μελετών,  η εξασφάλιση των κατάλληλων κονδυλίων για την διασφάλιση των απαλλοτριώσεων και διανοίξεων οδών,  τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των απαλλοτριώσεων και διανοίξεων αλλά και το τι θα γίνει σε περίπτωση που το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν εξασφαλίσει την χρηματοδότηση των αντισταθμιστικών έργων ή δεν επαρκεί ο χρόνος για την ολοκλήρωσή τους είναι κάποια από τα θέματα που τέθηκαν και δεν πήραν απάντηση.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Γεράσιμος Ματαράγκας, κάτοικος της περιοχής, «άκουσα όσα ειπώθηκαν από τη δημοτική αρχή κατά την υποχρεωτική λογοδοσία σε σχέση με το νέο Αστυνομικό Μέγαρο μετά την ερώτηση της παράταξης του κ. Βασίλη Αϊβαλή. Διαπιστώσαμε ότι δεν έχει γίνει τίποτα απ’ όσα θα έπρεπε.  Οι παρεμβάσεις που θα έπρεπε να γίνουν είναι κοστοβόρες, κοστίζουν όσο ένα δεύτερο Αστυνομικό μέγαρο. Ο Δήμος γνωρίζει ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν πρόκειται για διαθέσει όλα αυτά τα χρήματα».

Παράλληλα όπως εξηγεί ο κ. Ματαράγκας, «η περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη και υπάρχει ήδη κυκλοφοριακό πρόβλημα. Ακόμα και στον πιο κεντρική αρτηρία, την οδό Εγλυκάδος υπάρχει πρόβλημα. Αρκετοί παρκάρουν εκεί με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να περνούν με δυσκολία. Οι δρόμοι στην περιοχή γενικότερα είναι στενοί, υπάρχουν αδιέξοδα.  Ακούμε ότι θα υπάρχει πάρκινγκ για το αστυνομικό μέγαρο, όμως δεν υπάρχουν μόνοι οι εργαζόμενοι, είναι και όλοι οι υπόλοιποι που θα δημιουργούν πρόβλημα στην κυκλοφορία. Στην περιοχή θα υπάρχουν κρατητήρια, τμήμα μεταγωγών, δίπλα από σχολεία. Περιπολικά θα μπαίνουν και θα βγαίνουν συνέχεια δίπλα από διαβάσεις πεζών από τις οποίες περνούν καθημερινά μαθητές τριών σχολείων. Υπάρχει και θέμα ασφάλειας και επικινδυνότητας».

Πλέον οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να συσπειρωθούν προκειμένου ο Δήμος να βρει τα κονδύλια και να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις που θα λειτουργήσουν ως ισοζύγιο.

«Δεν έγινε καμία μελέτη, ούτε πολεοδομική, ούτε κυκλοφοριακή. Υπήρχε απλώς χώρος και αποφασίστηκε να γίνει εκεί το Αστυνομικό μέγαρο. Αυτά που ακούμε δε μας καλύπτουν. Πρώτη μας κίνηση είναι να ενημερωθούν οι κάτοικοι της περιοχής μέσα από μία ενημερωτική εκδήλωση και όλοι μαζί να κινηθούμε εναντίον του Δήμου που πρέπει να ασχοληθεί με το ζήτημα. Προς το παρόν αντιλαμβανόμαστε ότι δεν έχει διάθεση να ασχοληθεί, δεν τον ενδιαφέρει το θέμα» καταλήγει ο κ. Ματαράγκας.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις