ΣΙΝΕΜΑ

/

Πάτρα: Ολοκληρώνεται απόψε στο Πάνθεον με 2 ταινίες το 23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Κοινοποίηση
Tweet

Τη διοργάνωση αγκάλιασαν οι Πατρινοί σινεφίλ - Στις 19.15 προβάλλεται η κομεντί «Azuro – Αζούρο» και ακολουθεί στις 21.30 η κωμωδία «Les Goûts et les Couleurs - Περί Ορέξεως»

Αγκάλιασαν οι Πατρινοί σινεφίλ το 23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος που πραγματοποιείται στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη από τη Δευτέρα 27/3 και ολοκληρώνεται απόψε Τετάρτη 29/3/2023 με 2 προβολές ταινιών.

Είναι η 1η χρονιά που η αγαπημένη σινεφίλ διοργάνωση ταυτόχρονα με την Αθήνα ήρθε και στην Πάτρα χάρη στη συμβολή του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στην Πάτρα και στόχος είναι να καθιερωθεί και να λαμβάνει χώρα κάθε άνοιξη και εδώ στην Αχαική πρωτεύουσα.

Απόψε Τετάρτη για τους σινεφίλ που θα θελήσουν να πάνε έως το Πάνθεον, είναι προγραμματισμένες 2 ταινίες. Στην προβολή των 19:15 θα παιχθεί η ταινία «Azuro – Αζούρο» σε σκηνοθεσία του ηθοποιού Matthieu Rozé, Γαλλικής παραγωγής 2022 και διάρκειας 104 λεπτών.

Στο ευχάριστο αυτό φιλμ που χαρακτηρίζεται ως κομεντί παίζουν οι: Valérie Donzelli, Yannick Choirat, ο γοητευτικός Πορτογάλος ηθοποιός Nuno Lopes, και οι Maya Sansa, Thomas Scimeca.

Είναι καλοκαίρι, η ζέστη είναι αφόρητη, το κλίμα αποσυντονισμένο. Μια παρέα φίλων επιστρέφει, όπως κάθε χρόνο, στο αγαπημένο τους χωριουδάκι, χτισμένο μεταξύ βουνού και θάλασσας. Ως συνήθως βαριούνται, τρώνε και πίνουν πολύ. Δεν δίνουν καμία σημασία, ούτε στη φωτιά που εξαπλώνεται στο βουνό, ούτε στον κόσμο γύρω τους. Όμως φέτος, ένας μυστηριώδης άντρας καταφθάνει από τη θάλασσα και διαταράσσει την υποτιθέμενη ισορροπία τους…

Όπως διαβάσαμε, το σενάριο του «Azuro – Αζούρο» είναι βασισμένο στη νουβέλα της σπουδαίας Marguerite Duras «The Little Horses of Tarquinia». Το «Azuro – Αζούρο» προβλήθηκε με επιτυχία στις Γαλλικές αίθουσες την περασμένη άνοιξη.

Η τελευταία ταινία και προβολή του 23ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος στην Πάτρα είναι απόψε Τετάρτη 29/3 στις 21:30. Πρόκειται για το φιλμ «Les Goûts et les Couleurs - Περί Ορέξεως» σε σκηνοθεσία του 57χρονου Γάλλου δημιουργού Michel Leclerc, Γαλλικής παραγωγής 2022 και διάρκειας 110 λεπτών.

Στη Γαλλική αυτή κωμωδία σε σενάριο των Michel Leclerc και Baya Kasmi παίζουν οι: Rebecca Marder, Félix Moati, Judith Chemla, Philippe Rebbot.

Η Marcia, νεαρή τραγουδίστρια, ηχογραφεί ένα άλμπουμ με την Daredjane, ροκ είδωλο της δεκαετίας του ́70, η οποία εξαφανίζεται ξαφνικά. Για να κυκλοφορήσει το άλμπουμ τους, πρέπει να πείσει τον κληρονόμο της Daredjane, τον Anthony, πωλητή στην αγορά μιας μικρής πόλης, ο οποίος ποτέ δεν συμπάθησε ούτε τη θεία του ούτε τη μουσική της. Μεταξύ καλού και κακού γούστου, δημοφιλούς και το εκλεπτυσμένου, ειλικρίνειας και ψέματος, οι δύο κόσμοι τους συγκρούονται.

Η συγκεκριμένη ταινία είχε κάνει πρεμιέρα στις Γαλλικές κινηματογραφικές αίθουσες τον περασμένο Ιούνιο.

Εισιτήρια:

Γενική είσοδος: 6€

Διπλής προβολής (ημερήσιο): 10€.

Επιμέλεια ανάρτησης: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

"Περί Ορέξεως".

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture