ΣΙΝΕΜΑ

/

Το βραβευμένο σε Κάννες και Νύχτες Πρεμιέρας, "Μπλε Καφτάνι" στη 2η αίθουσα του Πάνθεον από τις 30/3

Κοινοποίηση
Tweet

Η ταινία της Maryam Touzani ήταν και η Επίσημη πρόταση του Μαρόκου για το Όσκαρ καλύτερης Διεθνούς Ταινίας

Στη 2η αίθουσα του σινε Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη θα προβάλλεται από την Πέμπτη 30/3 έως και την Τετάρτη 5/4/2023 στις 19:15 και στις 21:30 η ταινία «Το Μπλε Καφτανι» που ήταν & η Επίσημη πρόταση του Μαρόκου για το Όσκαρ καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Maryam Touzani

ΣΕΝΑΡΙΟ: Maryam Touzani, Nabil Ayouch

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Virginie Surdej

ΜΟΥΣΙΚΗ: Kristian Eidnes Andersen

ΜΟΝΤΑΖ: Nicolas Rumpl

Παίζουν οι ηθοποιοί: Lubna Azabal, Saleh Bakri, Ayoub Missioui.

Σε μια από τις παλιότερες συνοικίες του Μαρόκου ένα παντρεμένο ζευγάρι συντηρεί ένα παραδοσιακό ραφείο και μαζί έναν γάμο για τον οποίο κάθε ερωτική διάθεση έχει παρέλθει. Η γυναίκα πασχίζει με την υγεία της και το πόσο της λείπει λίγη συζυγική τρυφερότητα. Ο άντρας παλεύει με την καταπιεσμένη ομοφυλοφιλία του. Κι ένας νεαρός μαθητευόμενος έρχεται να τρυπώσει καταλυτικά ανάμεσά τους.

Ένας κόσμος αγάπης και κατανόησης ως απάντηση σε μια αναχρονιστική πραγματικότητα και τρεις άνθρωποι που εφευρίσκουν πώς να συνυπάρξουν κόντρα στα σκληρά προστάγματα της ζωής: αυτή την ιστορία διηγείται με τρυφερότητα, ήρεμη συγκίνηση και δυο θαυμάσιες πρωταγωνιστικές ερμηνείες η σκηνοθέτιδα Μαριάμ Τουζανί, κερδίζοντας το βραβείο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα – Un Certain Regard του περασμένου Διεθνούς Φεστιβάλ Καννών.

Επίσης το φιλμ κέρδισε το βραβείο κοινού καλύτερης ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας 2022 όπου επίσης τιμήθηκε και με το βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου.

Διάρκεια: 122 λεπτά.

Γλώσσα: Αραβική

Υπότιτλοι: Ελληνικά

Διανομή: Danaos Films, Rosebud.21.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture