ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

«Μάθημα, δίπλα στα ερείπια κάνουν στο Αίγιο!»

Κοινοποίηση
Tweet

Ερώτηση του βουλευτή Αλέκου Χρυσανθακόπουλου

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και διά Βίου Μάθησης θρησκευμάτων, κα Άννα Διαμαντοπούλου, με αντικείμενο την οικτρή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το 1ο Γυμνάσιο Αιγίου, κατέθεσε στη Βουλή, ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος.

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΛΑ.Ο.Σ. αναδεικνύει το μείζον ζήτημα στατικότητας του Σχολικού κτιρίου, καθώς και την επιβεβλημένη ανακατασκευή της μισογκρεμισμένης αίθουσας πολιτιστικών εκδηλώσεων, που παραμένει σε αυτή την κατάσταση από τον καταστροφικό σεισμό του 1995!

Αναλυτικά, στην ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Χρυσανθακόπουλος, αναφέρονται τα εξής:

«Από το 1ο Γυμνάσιο Αιγίου ζητούν άμεση λύση.

Δεν ξέρουν σε ποια κατάσταση βρίσκεται η στατικότητα  του κτιρίου που έγινε το 1932.

Ο οργανισμός  Σχολικών Κτιρίων δηλώνει πως το 2007 ενέκρινε το ποσό του ενός εκατομμυρίου για την ανακατασκευή της συγκεκριμένης σχολικής αίθουσας αλλά και του κτιρίου και μέχρι στιγμής έχει  ζητηθεί και απορροφηθεί το 21% του συνολικού ποσού ενώ από τον οργανισμό εκκρεμεί η πληρωμή μικρού χρηματικού ποσού από αυτό το 21%.

Όσο για το υπόλοιπο 79% ο Ο.Σ.Κ. υποστηρίζει πως δεν έχουν ζητηθεί τα χρήματα από τη Περιφέρεια Αχαΐας. Ζητείται η άμεση ανακατασκευή της αίθουσας πολιτιστικών εκδηλώσεων του σχολείου τους, που παραμένει μισογκρεμισμένη στο προαύλιο από το μεγάλο σεισμό του Αιγίου τον Ιούνιο του 1995.

Ερωτά  την κυρία Υπουργό

Τι πρόκειται να πράξει για τη λύση του ζητήματος».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις