ΘΕΑΤΡΟ

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την πρεμιέρα του "Φερετζέ της Ζαφερίτσας" στο Παλαιό Δημοτικό νοσοκομείο

Κοινοποίηση
Tweet

Το βράδυ της Τρίτης 31 Αυγούστου 2021, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων

Η πρεμιέρα της παράστασης "Ο φερετζές της Ζαφειρίτσας" πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31/8 στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, στην άνω πόλη.

Μέσα από την παράσταση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού επιχειρήθηκε με διαδραστικό τρόπο μια διαδρομή στην προεπαναστατική και μετεπαναστατική περίοδο που παρέπεμπε και έμοιαζε να αναφέρεται σε σύγχρονα ζητήματα.

Ο λόγος του Ρήγα και του Μ. Χουρμούζη, καθώς και ανωνύμων, φέρνει στο προσκήνιο ανάγλυφα μία πραγματικότητα η οποία φαίνεται ότι αφορά και το σήμερα με τον ίδιο περίπου τρόπο.

Ένας 20μελής θίασος με ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς και καλλιτέχνες του θεάτρου σκιών παρουσιάζει και φωτίζει με κέφι και αμεσότητα, πτυχές του πολιτικού και κοινωνικού βίου. Λόγος μεστός και καίριος δεσπόζει στην παράσταση και το τραγούδι στο λυρικό μέρος έχει τον ρόλο του συμπρωταγωνιστή.

Στην πρεμιέρα των παραστάσεων, οι οποίες συνεχίζονται απόψε Τετάρτη  1η Σεπτεμβρίου και την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου στις 20.30, παρευρέθηκαν η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης Κασναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή, και ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Πέτρος Βάης                                                                                                                                          Ειδικά το βράδυ της πρεμιέρας, για όλους τους ανέργους , η πρεμιέρα ήταν δωρεάν.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου, την 1/9/2021 και στις 2/9/2021 θα γίνουν δύο επιπλέον παραστάσεις στις 23.00, με ειδικό σκοπό αντί εισιτηρίου να συγκεντρωθεί φαρμακευτικό υλικό και γραφική ύλη για τους πυρόπληκτους. 

Εισιτήρια στην είσοδο και στο viva.gr

*Ενδεχομένως να υπάρξουν αλλαγές μετά την ανακοίνωση ότι η Αχαΐα μπαίνει στο κόκκινο λόγω των αυξημένων κρουσμάτων covid 19.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture